Саопштење Веја Газдића, предсједника Извршног одбора Нове Српске Демократије ОО Пљевља

7 godina pre 100 pregleda Izvor: PV Informer

Kао дугогодишњи функционер, одборник у два мандата и предсједник Извршног одбора Нове Српске Демократије ОО Пљевља не могу а да не реагујем на актуелно стање у странци. Жао ми је што се странка већ двије године осипа, што је напуштају моји саборци и што сам и ја принуђен као и дио чланова, да поднесем оставку и напустим кућу у којој сам провео један добар дио мог живота. Заиста, атмосфера у Одбору је последњих година таква, да се није могло учествовати у раду органа, јер влада једноумље. У странку сам ушао искрено, али на жалост она није била искрена према мени и великом броју чланова. Жељели смо да будемо разумни до краја, али све што је разумно руше неразумни људи. Као искрени и доказани опозиционар настављам опозициону борбу, али из неког другог политичког простора. Не желим да било коме упућујем критике или оштре ријечи, како не бих даље продубљивао тешки политички моменат.

Разговарао сам последњих мјесеци са великим бројем наших функционера, чланова и гласача који дијеле моје размишљање. Странка је остала на жалост без једне изузетно перспективне екипе младих људи, али и великог броја ауторитета по којима је странка била препознатљива. Да су људи из руководства странке на вријеме реаговали на наше апеле, можда би било и другачије. У било којој политичкој подјели, нема побједника и поражених. Овдје је поражена Нова Српска Демократија и Демократски фронт. У странци сам провео шеснаест година, учланио велики број људи, радио пожртвовано, одговорно обављао повјерене функције и нисам се штедио. Зашто неко није имао слуха за проблеме у Одбору, остаје непознаница. Бољи је био и лош компромис, него подјела. Ја са мојим колегама одлазим у други опозициони простор. На том путу ће нас сада сасвим извјесно пратити велики број чланова и активиста Демократског фронта. Колегама који остају дио НСД у Пљевљима, желим сву срећу у раду и животу, а надам се да ћемо сарађивати и даље у опозиционој борби.