Saopštenje građanske liste “Pljevlja svima” o programu bavljenja sportom

6 godina pre 86 pregleda Izvor: pvinformer.me

Korištenje sporta kao sredstva za podsticanje zdravog načina života, socijalne uključenosti i aktivnog sudjelovanja mladih u društvu jedan je od prioriteta programa građanske liste “Pljevlja svima”.

U svom političkom djelovanju učinićemo sve da sport više ne bude privilegija djece čiji su roditelji dobrog imovinskog stanja, već da sport bude dostupan djeci iz svih socijalnih slojeva našeg društva. Oslobodićemo svu djecu članarina i svih troškova koji se stavljaju njihovim roditeljima na teret. Djeca će imati potpunu slobodu da biraju sport kojim žele da se bave a ne da se bave sportom u kojem se plaća najmanja članarina i da preskaču po nekoliko mjeseci za bavljenje sportom kada njihovi roditelji nisu u mogućnosti da plate članarinu, učešće na nekom takmičenju ili putni trošak za takva putovanja.

Sklonićemo djecu sa ulica i dati im podršku za bavljenje zdravim stilovima života umjesto korišćenja psihoaktivnih supstanci koje uništavaju njihovo zdravlje. Vratićemo sportsku tradiciju da sport bude dostupan svakom djetetu u našem gradu. Danas imamo u našem gradu slučaj da novi sportski klubovi samo niču, a broj djece koji se bavi sportom je u konstantnom opadanju. Djeca socijalno ugroženog dijela stanovništva našeg grada prepuštena su ulici. Ta djeca nisu imala priliku da se bave sportom, a o tom problemu ova lokalna samouprava nije željela da se bavi.

Mi ćemo kao odgovorna partija kada budemo dio vlasti u našem gradu posebno posvetiti pažnju rješavanju ovog pitanja koji ćemo riješiti tako što ćemo povećati dodatna sredstva iz budžeta Opštine koja se daju sportskim klubovima na javnim konkursima. A isto tako svim klubovima koji budu učestvovali na našim konkursima za sufinansiranje sportskih klubova iz budžeta opštine Pljevlja biće uslov da djeci ne smiju naplaćivati članarine ni bilo kakve dodatne troškove. Novac koji mi budemo iz budžeta opredjeljivali sportskim klubovima biće namjenski dodjeljivana za obezbjeđivanje uslova za treniranje i takmičenje, za pokrivanje svih troškova koje djeca imaju u njihovim klubovima. Takođe uvešćemo i kaznene mjere za svaki klub koji dobije novac iz Opštinskog budžeta a ne troši ga namjenski kako smo to predvidjeli.

Organizovaćemo nove sportske manifestacije koje će biti prepoznatljive u regionu kao što je to već turnir „Baci drogu u koš“. Takođe ulagaćemo i u sportsku infrastrukturu, gradićemo nove sportske terene i objekte i ulagati sredstva u rekonstrukciju postojećih. Učinićemo da gradski stadion bude dostupan građanima kao što je to nekada bilo i omogućiti da njegove kapije budu otvorene za sve koji žele da se bave sportom. U skorije vrijeme urađena i atletska staza i rekonstrukcija terena za košarku, odbojku, rukomet a sve od novca građana Pljevalja što daje dobre uslove za bavljenje sportom u našem gradu. Mi ćemo učiniti sve da sport i sportski tereni budu dostupni svakom građaninu a naročito djeci koja će biti posebno motivisana da se bave zdravim stilovima života.

Ako razmišljate kao odgovorni roditelji o svojoj djeci i ako želite da se vaše dijete bavi zdravim stilovima života, a da mu ni jedna prepreka ne stoji na tom putu mi ćemo vam pomoći u tome. Zato na predstojećim lokalnim izborima u našem gradu zaokružite broj „5“ i listu „Pljevlja svima” – dr. Adnan Hadžiosmanović.

Goran Knežević