exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 506

Miličić: Čemu besmislicice?


Miličić: Čemu besmislicice?

ODGOVOR DIREKTORA LJE RT PLJEVLJA

Uvažavajući retorički lokalpatriotizam g. Lekića, i evidenciju njegovog napora za jezičkim usavršavanjem (nesuvisle metafore,uh; insinuacije, jedinstvo sadržine i forme, uh) besmislica u političkom i u tehničkom smislu jeste sledeća:

Direktor RT Pljevlja nije mogao niti ubrzati niti odlagati direktne prenose sjednica SO Pljevlja - zbog toga što je oba tendera vodio osnivač, tj. Opština Pljevlja. Obje javne nabavke uspjele su u prvom pokušaju, prvi posao je obavljen, drugi je u toku - i bilo bi disfunkcionalno da iko, pa i predsjednik Đačić, vrši pritisak na mene.

U tehničkom smislu, besmislica je u sledećem: RT Pljevlja niti jednog trenutka nije prekidala rad, bar ne kada su u pitanju društvene mreže (You tube i portal tvpljevlja.me). Repriziranjem Pljevaljske hronike i nekoliko drugih emisija na A1 televiziji, signal RT PV vidljiv je i u Srbiji i u BiH.

Prekid na radio-difuznom sistemu Crne Gore i na kablovskim platformama na frekvenciji RT PV evidentan je od 22. maja 2018, kada je izgorela emisiona tehnika RT Pljevlja i ENCODERI (oprema tri kablovska operatera: Telekom, M:tel i Telemach). Prema tome: čak i da imamo potpunu tehničku opremljenost za HD rezoluciju, da imamo uređen studio - signal na kablovskim platformama nije samo stvar dobre volje osnivača, političara i novinara - već kablovskih operatera, svakog od njih pojedinačno.

Samim tim: pitanje - kada će početi direktni prenosi SO PV nepotpuno je ukoliko se ne navede određeni kablovski operater (satelitski prenosi će najvjerovatnije u bliskoj budućnosti zamijeniti zemaljski RDC signal za ruralno područje). Podsjetiću Vas, g. Lekiću da izlazak signala RT PV na kablovske platforme pojedinih operatera - ni prethodnih godina nije ostvaren  istovremeno niti besplatno. Prednjačio je Telekom (za prilično visoku cijenu) potom M-kabl, sada Telemah, pa M.tel uz najpovoljniju finansijsku transakciju u korist RT PV, pa Total…

Koliko je u ovom trenutku važno kada će početi direktni prenosi SO PV na kablovskim televizijama - za opstanak RT PV, važno je i pod kojim će to finansijskim uslovima biti ostvareno. S obzirom da su optička kabla sva tri operatera stigla do REC centra RT PV, izbjegnut je monopol, postignuta je konkurentnost - što podrazumijeva povoljnije ugovore. Prema tome: ukoliko bilo ko želi da opstruira signal TV PV na kablovskim platformama - mora „pritisnuti“ direktore (niže kadrove, sekretarice) kablovskih provajdera po bijelom svijetu i Podgorici. To bi imalo smisla. Satelitskim prostorom, koliko mi je poznato, raspolaže Dejvid Petreus, bivši direktor CIA, pa malo „pritisnite“.

Umjesto što sumnjate, optužujete i konstruišete besmislice - pozivam vas da posjetite nove prostorije RT PV i uvjerite se u dosadašnji tehnički i organizacioni napredak; spor, slažem se.

A u skladu sa naprijed konstatovanim naporom za Vašim jezičkim i kulturnim usavršavanjem predlažem da uputite jednostavno lično izvinjenje što ste me doveli u besmislen kontekst - čime bih završio ovo besmisleno dopisivanje.

LJE RT Pljevlja, Dejan Miličić, direktor
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 457617


Sanovnik


avalon ltd, pljevlja, samsung, telefoni
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja