exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 454

Pet miliona evra EPCG će izdvojiti za eksproprijaciju


Pet miliona evra EPCG će izdvojiti za eksproprijaciju

Elektroprivreda Crne Gore prošlog mjeseca je formirala komisiju koja je uradila popis nepokretnosti domaćinstava u blizini odlagališta Maljevac, zbog eksproprijacije. Šta je namjera ovog Elektroprivrede saznali smo od Rajka Šebeka, rukovodica za korporativne komunikacije.

Kada je riječ o eksproprijaciji tj. otkupu zemljišta i objekata u okolnoj zoni oko deponije, uključujući i zaštitnu zonu, taj proces će biti realizovan u skladu sa pravilima Svjetske banke tj. okvirnom politikom raseljavanja Svjetske banke i Akcionim planom raseljavanja.

Nacrt dokumenta se trenutno usaglašava sa stručnjacima Svjetske banke a u narednih dva mjeseca se očekuje održavanje javnih konsultacija sa predstavnicima mještana tj. javne rasprave na kojoj će biti prezentovan i broj domaćinstava, zemljišta, kuća, objekata koji će biti eksproprisan po pravilima Svjetske banke. Tek nakon potpune finalizacije ovog transparentnog procesa, u kojem ce ucestvovati sve zainteresovane strane, otpoce se realizacija aktivnosti.

Prema preliminarnim podacima EPCG će za eksproprijaciju nepokretnosti u blizini deponije izdvojiti oko pet miliona eura, kazao nam je Šebek.

U radu Komisije za popis nepokretnosti učestvovao je i Vladimir Stanimirović kao predstavnik mještana. Kazao nam je da očekuje da će isplata biti do kraja godine a popisana su sva domaćinstva do 300 metara od deponije.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 448348


Sanovnik


avalon ltd, pljevlja, samsung, telefoni
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja