exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
događaji

PV Informer | objavljeno: | izvor: Pljevaljske novine
Broj pregleda članka: 1212

Advokat Ilija Damjanović: Profesija koja brani čovjeka


Advokat Ilija Damjanović: Profesija koja brani čovjeka

Među rijetkim, svijetlim primjerima omladine koja svoju karijeru i život veže za rodni grad je mladi advokat Ilija Damjanović (28). Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Pljevljima, a potom Pravni fakultet u Podgorici. Nakon što je četiri godine radio kao pripravnik u pljevaljskom Osnovnom sudu, Ilija je položio pravosudni i advokatski ispit i odlučio da otvori advokatsku kancelariju.

O advokaturi je, kaže, maštao od ranog djetinjstva. Posao koji je izabrao nije lak, a u šali dodaje da je to profesija koja se radi iz srca, glave i stomaka.

- Uvijek kažem da je ovo vrsta posla koju može da radi samo onaj ko ga mnogo voli. U ovoj profesiji me najviše privlači to što brani čovjeka i njegova prava, koja su mu zakonom garantovana. Samo na taj način se može graditi jedno demokratsko i prosperitetno društvo, bez koga nema budućnosti. Advokatura je nešto što vas podstiče da stalno učite, da imate široko obrazovanje i poznajete razne oblasti, ne samo iz prava. Kroz različite slučajeve morate proučavati više oblasti, kako bi dobro pripremili odbranu - priča Ilija.

Kaže da je glavni razlog zbog kog je odlučio da se vrati u Pljevlja i ovde počne da radi, a zatim gradi svoju karijeru, privrženost porodici, prijateljima, kao i ljubav prema rodnom gradu.

- Kada lijepo organizujete život i radite ono što volite, onda nema razloga tragati za nečim višim. Naravno da ne bježim od dokazivanja i u većim sredinama, naprotiv, to je za mene vrlo izazovno i primamljivo.

Ipak, mislim da i Pljevlja imaju svoje potencijale i nude mogućnost napredovanja i stvaranja kvalitetnijeg života, mada je za sve to potrebno dosta ulaganja, kao i u ostalim gradovima - iskren je Ilija.

Najveću podršku u onome što radi pruža mu porodica. Prvenstveno roditelji, ali i sestre, starija je ljekar, a mlađa student Visoke medicinske škole u Beogradu. Kaže da djetinjstvo pamti kao naljepši i najbezbrižniji period života. Pljevlja su, sjeća se, u periodu njegovog odrastanja, bila mnogo dinamičniji grad, sa većim procentom zaposlenosti i sa mnogo više mladih ljudi, koji su, nažalost, danas većinom u većim gradovima u potrazi za poslom i kvalitetnijim životom.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 456896


Sanovnik


avalon ltd, pljevlja, samsung, telefoni
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja