exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 220

Mikić: Policija oduzela kombi sa natpisom Kraj poslednjeg diktatora


Mikić: Policija oduzela kombi sa natpisom Kraj poslednjeg diktatora

 Izvršni direktor URA Zoran Mikić kazao je da je policija juče u popodnevnim časovima oduzela kombi koji je prethodne nedjelje korišćen u performansu ovog pokreta ulicama Podgorice, a na kojem se nalazila poruka “Kraj posljednjeg diktatora” sa slikom aktuelnog predsjednika države Mila Đukanovića.

“Očigledno da je diktatoru zasmetao kombi sa njegovim likom. Policija je u maniru akcionih filmova privodila na razgovor obične građane vršeći na njih pritisak. Serija jučerašnjih događaja samo su nastavak represivnih akcija Uprave policije koje za cilj imaju izazivanje nesigurnosti kod građana u susret mirnom protestu zakazanom za subotu 16. mart”, ocijenio je Mikić.

Kako je ocijenjeno na konferenciji ove partije postupci i aktivnosti pojedinih djelova Uprave policije u posljednja dva mjeseca pokazuju diktatorski karakter režima DPS-a i njegovog šefa Mila Đukanovića.

On je podsjetio na po njegovom sudu “prekomjerenu upotrebu sile policije u Baru” i podsjetio da je URA od CB Bar i Uprave policije zatražila pristup informacijama i dokumentima koji se odnose na intervnecije policije ali da do danas nijesu dobili odgovor jer je, kako Mikić tvrdi, “direktor UP, Veselin Veljović još jednom odlučio da krije batinaše i nasilnike u redovima policije”.

Mikić je pomenuo i isključivanje iz saobraćaja prevoznika koji su od Nikšića prema Podgorici vozili ljude na protest i studente na njihovo protestno okupljanje, privođenje aktivista njihove partije i drugih opozicionih partija zbog mirnih performansa, pratnju aktivista iz organizacije “Odupri se” od strane nepoznatog navodnog policijskog službenika, smotru svih jedinica policije od strane direktora UP, koja je po njegovoj ocjeni imala za cilj bezrazložno širenje straha kod građana a što nije uspjelo…

“Iz svega navedenog očigledno je da je namjera šefa DPS-a Mila Đukanovića da policija bude batina u rukama DPS-a u obračunu sa građanima i političkim neistomišljenicima. No to mu ne može proći i to nećemo dozvoliti. Poručujemo DPS-u da svoje političke i druge obračune sa nama ne vodi preko leđa policije i građana. Nema tog Veljovića i Katnića iza kojih se Đukanović može sakriti. Pozivamo sve časne pripadnike policije da odbiju da učestvuju u nezakonitim radnjama i da javno progovore o svim vidovima pritisaka kojima su izloženi od strane pretpostavljenih”, kazao je Mikić.

Generalni sekretar stranke Mileta Radovanić, kazao je da policija fabrikuje razloge zbog čega vrši represiju nad građanima i da će o tome URA upoznati domaće i međunarodne instance.

“Zahtijevamo da se kombi vrati vlasniku. Zbog sumnje da je čitav slučaj politički motivisan i da DPS represijom nad građanima vodi svoje ratove sa GP URA mi ćemo pisati ombudsmanu, unutrašnjoj kontroli i Savjetu za građansku kontrolu rada policije. URA će pismeno sa dokazima obavijestiti delegaciju EU u Crnoj Gori i predstavnike diplomatskog kora o represivnim aktivnostima Uprave policije”, istakao je Radovanić.

On je poručio i da su se građani probudili i da je talas promjena krenuo.

“To više niko ne može zaustaviti. Pozivamo građane da masovno izađu na  protest zakazan u subotu gdje ćemo na veličanstven i miran način iskazati bunt protiv meke diktature koja je na snazi u Crnoj Gori. Kombi koji je očigledno zasmetao odlazećem diktatoru, samo je jedna u nizu aktivnosti koje su u pripremi a koje će brzo biti realizovane”, zaključio je on.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 451789


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja