avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 1074

Hitno pomoći beskućnici iz Pljevalja


Hitno pomoći beskućnici iz Pljevalja

Iz NVO Akcija za ljudska prava pozvali su direktora Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu, Ministarstva rada i socijalnog staranja Gorana Kuševiju i direktoricu Centra za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak Branku Danilović da hitno obezbijede adekvatno zbrinjavanje beskućnice M.P. iz Pljevalja. Oni podsjećaju da je priču o M.P. objavio „Dan”, a u tekstu je navedeno da ona „noći provodi na stolicama u čekaonici Hirurškog odjeljenja pljevaljske bolnice, a danju po pljevaljskim ulicama traži način kako da se prehrani”.

- U „Danu” je objavljen i apel kolega iz NVO Alternativa iz Pljevalja da nadležne institucije hitno preduzmu adekvatne mjere kako bi beskućnici M.P., koja noćima spava u čekaonici pljevaljske bolnice, obezbijedili krov nad glavom. Akcija za ljudska prava se pridružuje ovom apelu i sa žaljenjem konstatuje da se ovakva situacija dogodila, a da nadležne institucije nijesu preduzele blagovremene korake radi ranih intervencija, a pogotovo prevencije. Saglasni smo sa kolegama da treba da se zapitamo koliko je dana M.P. provela bez hrane, koliko se dana smrzavala tokom zimskih i proljećnih mjeseci po pljevaljskim ulicama, a da to niko nije primijetio i obezbijedio joj neophodnu pomoć- kažu u Akciji.

Apeluju da se preispita funkcionisanje tzv. prihvatilišta za beskućnike u Pljevljima koje je otvoreno u avgustu 2010. godine i izmijeni njegovo funkcionisanje kako bi se u prihvatilištu privremeno mogle smjestiti osobe kojima su ugroženi život i zdravlje, poput beskućnice M.P. Prema dostupnim informacijama, u prihvatilištu se nalaze iste osobe od otvaranja, i to je zgrada u kojoj se zapravo obezbjeđuje socijalno stanovanje, a ne privremeno zbrinjavanje.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 538985


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja