avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 2582

Najozbiljniji kandidat za predsjednika Opštine Pljevlja Milinković, pominje se i Živković


Najozbiljniji kandidat za predsjednika Opštine Pljevlja Milinković, pominje se i Živković

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Pljevalja Vlade Milinkovićnajozbiljniji je kandidat za prvog čovjeka Opštine Pljevlja nakon što je ostavku podnio Mirko Lola Đačić.

Milinković je prepoznat kao aktivista koji kontinuirano radi na afirmaciji politike Demokratske partije socijalista.

Međutim, kako tvrdi izvor CdM-a, u DPS-u ima i onih bi na poziciji predsjednika Opštine voljeli da vide mladog poslanika DPS-a iz Pljevalja Danijela Živkovića, koji je navodno blizak Đačiću.

Đačić je u petak CdM-u kazao da je podnio ostavku, ali nije želio da govori o razlozima.

Prema nezvaničnim informacijama CdM-a, Đačić je razočaran finansijskom situacijom u pljevaljskoj lokalnoj upravi. Kako tvrdi izvor CdM-a od Vlade je očekivao izdašniju pomoć. Đačić navodno poslednjih dana nije dolazio na posao, nezadovoljan odnosom Vlade prema ovom gradu.

Đačić je u više navrata govorio o problemima koje je kompanija Vektra Jakić prouzrokovala opštini Pljevlja dugovanjem od preko šest miliona eura za koncesione naknade, zbog čega je Budžet opštine posljednjih mjeseci više puta blokiran na ukupan iznos od 400 hiljada eura. Đačić je izrazio strah od odlaska Vektre Jakić u stečaj, smatrajući da bi opština trebalo da bude prva u naplatnom redu ukoliko do toga dođe. On je iznio svoj raniji stav da bi dug Vektre Jakić za koncesione naknade opštini Pljevlja trebalo država da riješi kroz otpisivanje poreskog duga opštini Pljevlja, te da dug po osnovu reprograma za poreze i doprinose padne na teret Vlade.

Đačić je za prvog čoveka Opštine Pljevlja, po drugi put, izabran sredinom avgusta 2018. godine nakon što je koalicija koju predvodi DPS, osvojila većinu na majskim izborima. To je bio Đačićev drugi mandat na toj funciji, a tu funciju je obavljao i u prethodnom četvorogodišnjem periodu, i to od 25. septembra 2014.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 579579


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja