exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV INFORMER
Broj pregleda članka: 5546

U PV bolnici NEPRIJATNOST koja se ponavlja


U PV bolnici NEPRIJATNOST koja se ponavlja

Juče oko 11 sati na Internom odjeljenju pljevaljske bolnice dovezena je 64-godišnja starica koja je inače već šest godina pacijent dijalize u Pljevljima zbog teškog stanja tj. gušenja usled velike količine tečnosti u organizmu.

Pacijentkinju je primio dežurni ljekar ne obazirući se na njene riječi da joj je potrebna vanredna dijaliza i da se guši. Rekao je da se dijaliza ne može tražiti kada se nekom prohtje te da će on zaključiti da li je neophodna i da pacijentkinja može poći do sobe kako bi joj bila priključena infuzija - govori nam vidno potrešena ćerka pacijentkinje, Dragana Leković-Jevtović.

Kada je uključena infuzija koju bi trebalo da prima 6 sati kap po kap starici je još više pozlilo. Tek poslije isključivanja infuzije i uzetih nalaza pozvana je dežurna sestra sa dijalize.

Prema Draganinim riječima ovakvo jučerašnje ponašanje doktora prema njenoj majci se dešava po ko zna koji put.

- Moja majka je u u stanju da trpi do iznemoglosti samo da ne pođe na vanrednu dijalizu jer je svaki put isto čeka od dežurnih ljekara. Pitam se da li imaju naređenje ili međusobni dogovor da vanredno nedeljom ne uključuju dijalizu radi uštede na isplati prekovremenog rada sestrama.

- Ovakav odnos prema pacijentima stvarno mora da se promijeni, ne samo zbog moje majke već i zbog svih drugi pacijenata. Svima je poznato šta znači dijaliza i da pacijentima život zavisi od tog aparata - zaključuje Dragana.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 448361


Sanovnik


avalon ltd, pljevlja, samsung, telefoni
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja