exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 1736

Nastavio porodičnu tradiciju


Nastavio porodičnu tradiciju

Preduzetnik Emir Bidžan vlasnik je firme „Časovničar Bidžan“. Samostalni je preduzetnik koji je nastavio porodičnu tradiciju, i on je četvrta generacija po redu koja nasleđuje ovaj zanat. Iako po struci magistar ekonomskih nauka, odlučio se za nastavak zanatsko-trgovinskog posla u porodici.

Biti preduzetnik za mene znači biti slobodan, imati više prostora za kreativnost, inovativnost, zatim, vi se pitate kada ćete raditi više, kad manje, a kad ćete odmarati. Ono što je najvažnije, u tom slučaju, više vremena provodim sa porodicom - radeći sa njima. Da ne bude zabune, postoji i druga strana medalje u preduzetništvu a koju čini set odgovornosti i obaveza od kojih zna glava da vas zaboli. Moram priznati da sam i ja po završetku studija vidio svoju karijeru u nekoj od državnih institucija. Dok kao omladinac posmatratedržavnu i lokalnu administraciju, mislite da je to idiličan posao koji vam garantuje sigurnost, udobnost, redovnu platu... na moju sreću, okusio sam rad u javnom sektoru i poučen tom iskustvom danas sam siguran šta želim, a šta ne i zato sam tu gdje jesam - u privatnim vodama. Baviti se privatnim poslom danas nije nimalo lako, ali ima svoje prednosti kao što sam naveo. Suština je da imate viziju u životu, da znate gdje želite da stignete i da shodno tome izaberete djelatnost kojoj ćete da posvetite dobar dio dana (ponekad i noći) kako biste se približili zacrtanoj tački. Ali na kraju, preduzetništvo je pitanje ličnih ambicija i sklonosti pojedinca ka riziku - priča Bidžan.

Što se tiče poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, Bidžan kaže da nije baš na zavisnom nivou kao ni kupovna moć stanovnika, ali misli da uz prednosti koje globalizacija pruža usluge i proizvodi mogu naći kupce i mimo okvira crnogorskog tržišta.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 457729


Sanovnik


avalon ltd, pljevlja, samsung, telefoni
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja