exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Fos media
Broj pregleda članka: 170

Seksualno zlostavljano 37 djece u poslednjih pet godina


Seksualno zlostavljano 37 djece u poslednjih pet godina

Centri za socijalni rad u Crnoj Gori registrovali su u poslednjih pet godina 37 djece koja su bila žrtve seksualnog zlostavljanja, saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. 

Broj podnesenih prijava centrima bio je veći, ali je nakon postupka utvrđeno da su neke prijave bile neosnovane.

Socijalni radnici kazali su da su počinioci gnusnog djela nad djecom osobe iz svih socio-ekonomskih klasa i razne životne dobi.

“Obično su to starije osobe van porodice, srodnici, komšije, nastavnici, strani državljani, ali u nekim slučajevima i srodnici u prvoj pravoj liniji srodstva otac ili očuh”, navode iz ministarstva.

Na pitanje koliko slučajeva seksualnog zlostavljanja djece je dobilo sudski epilog, u nadležnom resoru kažu da centri za socijalni rad imaju podatak da je na sudu završilo 11 slučajeva.

“Za preciznije podatke nužno je stupiti u kontakt sa nadležim sudovima, a svi slučajevi su prijavljeni Upravi policije. Međutim, u više navrata nakon sprovedenog postupka, prijave seksualnog nasilja nijesu potvrđene”, istakli su iz ministarstvu.

Oni su rekli da su centri za socijalni rad preduzimali sve aktivnosti kao podršku žrtvama, a jedna od njih je i izmještanje iz porodice i smještaj u ustanovu.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 457501


Sanovnik


avalon ltd, pljevlja, samsung, telefoni
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja