avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 1728

Pojatić preminula usljed ugušenja


Pojatić preminula usljed ugušenja

Pred Višim sudom u Podgorici na suđenju Pljevljaku Emiru Sarvanu (40), optuženom za ubistvo tetke Durije Pojatić krajem oktobra 2017. godine u njenom stanu u Podgorici, juče je vještak sudske medicine Dragana Čukić navela da je smrt kod pokojne Pojatić nastupila usljed ugušenja.

U odgovoru na pitanja branioca optuženog Sarvana, advokata Damira Lekića, Čukić je pojasnila da su prilikom obdukcije tijela Durije Pojatić nađeni tragovi ljekova benzodiazepama, uz isticanje da to nema nikakve uzročno-posljedične veze sa njenom smrću.

“Drastično izražene povrede koje su konstatovane kod pokojne Pojatić nastale su za života, a benzodiazepam nema veze sa njenom smrću. Apsolutno isključujem tu mogućnost jer većina osoba starije dobi koristi ljekove za hronična oboljenja”, navela je Čukić, dodajući da su na tijelu pokojne Pojatić ustanovljene brojne povrede koje je detaljno opisala u nalazu.

Kako je kazala, konstatovane su tri rane u čeonom predjelu i na donjem dijelu lijeve obrve koje su nastale djelovanjem tupoh mehaničkog oruža.

“Zatim je na licu bilo oko desetak oguljotina nastalih stiskanjem šakama ili pritiskanjem noktiju”, dodala je Čukić.

Na pitanje predsjednice vijeća, sudije Vesne Moštrokol, Čukić je kazala da kod ovakvih ubistva, kod žrtve nastupa veoma jak strah nastupa panika, strah i borba za život, odnosno za vazduh.

“Vrijeme ugušenja kreće se od pet do deset minuta, a u konkretnom slučaju gušenje je nastupilo za deset minuta zatvarnjem usta i nosa”, kazala je Čukić.

Navodima Čukić prigovorio je okrivljeni Sarvan, dodajući da nije bilo nikakve borbe i da će to dokazati do kraja postupka.

U optužnom aktu državne tužiteljke VDT-a u Podgorici Tatjane Begović, Sarvan je 30. oktobra 2017. u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, na svirep način sa umišljajem ubio Duriju Pojatić, na način što je u njenom stanju više puta udarao kutlačom, kao i nogama i rukama u predjelu glave i tijela.

Ona je pružala otpor, navodi se u optužnici, zatim je pala, a on je nastavio da je udara.

Od udaraca je zadobila mnogobrojne povrede, podlive, prelome rebara sa obje strane, a Sarvan joj je, dodaje se, nakon svega držao zapušene nos i usta, te je usljed gušenje nastupila i smrt.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 576725


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja