exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 653

Leković: Nameću mi temu i goste, emisiju režira neko van Javnog servisa


Leković: Nameću mi temu i goste, emisiju režira neko van Javnog servisa

Novinar Zoran Leković, autor i urednik emisije "Okvir" na Televiziji Crne Gore, obratio se Savjetu Radio-televizije Crne Gore, pozivajući to tijelo da se "spriječi brukanje" Javnog servisa.

Emisiju "Okvir", čije emitovanje je planirano za 17. mart je, kako je Leković napisao na svom Fejsbuk nalogu, "režirao neko van Javnog servisa, ali uz učešće i direktnu odgovornost menadžmenta, Generalnog direktora, direktora TVCG, te urednice Prvog programa".

Leković, desetogodišnji autor i urednik emisije Okvir, navodi da je zbog ličnih razloga, uz dopuštenje menadžmenta, bio odsutan sa posla 15 dana, kao i da se vratio radnim obavezama 10. marta.

Potom mu je, kako navodi u obraćanju Savjetu RTCG, direktor TVCG Slavko Đurđić kazao da su "oni" našli goste i temu za narednu emisiju.

"U petak, koji je prethodio toj nedjelji, direktor TVCG, gdin Slavko Đurđić u hodniku mi je kazao da ne brinem oko teme za 17.03. jer su, kako je rekao „oni“ našli goste i temu. Budući da se za 10 godina nikada nije desilo da se bez mog znanja delegira i usvaja neka tema, a tek pogotovu da se izbor gostiju prepusti nekom drugom, upitao sam o kojoj temi se radi. Odgovoreno mi je da će me o tome Đurđić obavijestiti početkom ove sedmice. Tako se i desilo", navodi Leković.

Đurđić ga je, kako je kazao, sinoć obavijestio da je planirana tema za emisiju 17. marta - Završne riječi na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

"Pitao sam za spektar gostiju koji bi mogli uzeti učešće. Đurđić mi je na to rekao da su gosti već obezbijeđeni, a na pitanje o kome se radi, Đurđić nabraja: 1. Sonja Biserko, 2. Nenad Čanak (kasnije je promijenjeno i pozvan je Ištvan Kaić, novinar), 3. Genadij Sisojev, 4. I možda Dragan Šoć", navodi Leković.

Potom je, ističe, Đurđiću kazao da su nabrojani i već dogovoreni gosti uglavnom nerelevantni na zadatu temu i insistirao da se promijeni sastav i da to budu stručnjaci iz Crne Gore, te da ima "prigovor savjesti" i da ne želi da "odrađuje temu sa ovako nametnutim, nerelevantnim u javnosti uglavnom prokazanim ličnostima".

"Kao drugi razlog naveo sam onaj krucijalni: Emisija Okvir, voljom menadžmenta, a ne mojom, bavi se ekonomskim i socijalnim pitanjima, dakle, temama od svakodnevne koristi po građane, te da ova tema između ostalog odstupa i od koncepta emisije, čiji sam ja autor. Podsjeticu vas da od Nove godine Okvir ima sasvim novi koncept sa publikom između ostalog, što pretpostavljam da već zasigurno znate", navodi Leković.

Na to mu je, kako je kazao, odgovoreno da odmara i da se posveti porodici, a da će Okvir 17. marta raditi neko drugi.

"Pretpostavljam neko na koga će da izvrši pritisak. Imajući u vidu da sam kao autor obavezan da zaštitim svoj lični integritet, te integritet emisije Okvir i same kuće Javnog servisa RTCG, obavjaštavam vas da ću u slucaju da se ovaj scenario i realizuje, biti prinuđen da se obratim javnosti", poručio je Leković u obraćanju Savjetu RTCG.

 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 451516


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja