exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 632

Bez poklona za Dan žena


Bez poklona za Dan žena

Žene zaposlene u Zavodu za zapošljavanje smatraju da su diskriminisane, jer su njihove koleginice iz drugih organa pod resorom rada dobile i do 100 eura

Iako su njihove koleginice, zaposlene u Ministarstvu rada i socijalnog stranja i organima u sklopu tog resora, dobile novčane poklone za Dan žena, zaposlene u Zavodu za zapošljavanje nijesu.

Izvori tvrde da su se zbog toga predstavnici Sindikalne organizacije ZZZCG obraćali ministru Kemalu Purišiću, direktoru Zavoda Sulju Mustafiću, ali i premijeru Dušku Markoviću.

Od njih nijesu dobili odgovore, a ministar rada i socijalnog staranja nije odgovorio ni na pitanja.

Predstavnici Sindikata ZZZCG Purišića su pitali da li su nečim zaslužili da budu kažnjeni, jer se finansiraju iz iste kase.

Sagovornik iz ZZZCG kazao je da se zbog toga žene zaposlene u Zavodu osjećaju poniženo, diskriminisano i da su nezadovoljne selektivnim primjenjivanjem propisa.

Tvrdi da su pripadnice nježnijeg pola koje rade u MRSS, Fondu PIO, ali i drugim direktoratima čija je krovna institucija to ministarstvo za Dan žena dobile po 50 ili 100 eura.

Nijesu za Dan žena isplaćene samo žene zaposlene u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, već i u još nekim ministarstvima i ustanovama na koje se primjenjuju isti propisi. Žene u MRSS tog dana dobile su po 100 eura, rekao je sagovornik.

On ističe da uprkos obraćanju ministru, šefu Zavoda, premijeru, do juče nije isplaćen novac ženama zaposlenim u Zavodu.

Ministar rada Kemal Purišić, Vijestima nije odgovorio da li je MRSS ženama zaposlenim u tom ministarstvu, ali i direktoratima čija je krovna institucija, za 8. mart poklonilo novac iz budžeta, koliko je žena dobilo i koliko novca, ali i zbog čega novac nisu dobile zaposlene u ZZZCG. 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 451834


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja