exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Analitika
Broj pregleda članka: 1622

Policija ušla u više državnih preduzeća


Policija ušla u više državnih preduzeća

Policija je izuzela poslovnu dokumentaciju Uprave za šume, Luke Bar, bolnice “Meljine”, više firmi koje posluju ili su poslovale u okviru Željeznice Crne Gore, ali i još nekoliko desetina državnih, opštinskih i privatnih preduzeća u skoro svim crnogorskim gradovima.

To su saopštili iz vrha Uprave policije, objašnjavajući da inspektori provjeravaju zakonitost poslovanja tih preduzeća.

“Provjeravamo da li je u tim preduzećima bilo zloupotrebe službenog položaja, utaje poreza, ali i drugih krivičnih djela. Akcija je počela i sigurno će trajati mjesecima, dok ne utvrdimo kako su poslovali oni u čijim rukama su bila državna i javna preduzeća, ali i privatne kompanije”, kazao je sagovornik ovog lista.

Isti izvor objasnio je da su inspektori izuzeli dobar dio poslovne dokumentacije jer postoji osnovana sumnja da je u njima bilo zloupotrebe službenog položaja, pronevjere, utaje poreza, ali i drugih krivičnih djela...

Sagovornik iz policije istakao je da su provjere tek počele i da nijedna firma, bez obzira da li je u pitanju državno ili javno preduzeće, ili eventualno privatna kompanija, neće biti pošteđena provjera:

“Pod lupom je nekoliko firmi koje su nastale od Željeznice Crne Gore. Provjeravamo nabavke opreme i rezervnih djelova za Željeznički prevoz, ali i da li je više direktora u tim preduzećima zloupotrijebilo službeni položaj”, rekao je on.

Inspektori za borbu protiv privrednog kriminala provjeravaće ugovore, javne nabavke, troškove za putovanja, koncesije, isplate prekovremenih, isplate pomoći, stambene fondove...

Izvor je kazao i da će istraživati i kako su privatizovana neka od tih, nekad državnih preduzeća, ali i da li je bilo nezakonitosti u njihovom poslovanju od privatizacije do sada.

“Akcenat je na sprečavanju, suzbijanju i otkrivanju zloupotreba u privrednom poslovanju, utaje poreza, sive ekonomije i ostalih nezakonitosti u privrednom sektoru”, kazao je on.

Iz Uprave policije nije pojašnjeno da li istrage poslovanja u privrednom sektoru vodi Operativni tim za borbu protiv kriminala, koji su nedavno formirali direktor Uprave policije Veselin Veljović, Uprave carina Vladan Joković, Poreske uprave Miomir M. Mugoša i Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 451527


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja