U zatvoru 62 osobe zbog kršenja mjera

    5 godina pre 553 pregleda Izvor: portalanalitika.me

U zatvoru je trenutno smješteno 62 lica za koja postoji osnovana sumnja da su prekršili naredbe Ministarstva zdravlja a koje su donijete u cilju sprječavanja širenja korona virusa, naveli su iz UIKS-a.

Oni su naveli da je problematika smještaja lica u UIKS-a koja krše naredbe Ministarstva zdravlja je pravoremeno prepoznata od strane Vlade Crne Gore, Ministarstva pravde, Ministarstva zdravlja i Uprave za izvršenje krivičnh sankcija.

Za te potrebe, u kompleksu UIKS-a za određeni broj njih je obezbijeđen smještaj odvojen od smještaja drugih lica lišenih slobode, ali  i dva objekata na lokalitetima izvan kompleksa UIKS-a, od kojih je jedan objekta većeg kapaciteta.

„Na ovaj korak nadležni su se odlučili u cilju odgovornog djelovanja na preveniranju pojave korona virusa unutar zatvoreničke populacije u UIKS-a, i izvršenja mjere pritvora po pravilima karantina s obzirom da ova lica ne poštuju rješenja o samoizolaciji i druge obaveze i predstavljaju potencijalni rizik da su nosioci virusa Covid 19. Sva lica lišena slobode koja se od strane nadležnih upućuju u UIKS-a, obezbjeđuju naša službena lica“, objasnili su nam oni.

U posljednjih mjesec dana u Crnoj Gori je sve više uhapšenih zbog kršenja mjera koje su donijele Vlada Crne Gore i Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT), u cilju suzbijanja koronavirusa, a uhapšeno je oko 900 osoba.