Karantin u Institutu „Dr Simo Milošević“ napustio 101 državljanin

    5 godina pre 726 pregleda Izvor: pobjeda.me

Karantin u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu danas je napustila prva grupa u kojoj je bio 101 naš državljanin koji su se prije 14 dana vratili u zemlju iz inostranstva. Druga grupa od 120 crnogorskih državljana sjutra napušta Institut.

U prvoj grupi bilo je pet Novljana, kazala je izvršna direktorica Instituta Gordana Rajović i naglasila da je sve pripremljeno sa Vojskom Crne Gore.

– Prvi su iz karantina izašli Novljani. U organizaciji sa Institutom za javno zdravlje, Epidemiološkom službom, Nacionalnim koordinacionim tijelom, kao i Medicinskim kriznim centrom obezbijeđen je transport. Prvim autobusom su otišli ka Nikšiću i Pljevljima. Drugi autobus je otišao ka Rožajima, Beranama, Bijelom Polju, Mojkovcu i Cetinju. Treći je otišao ka Podgorici i Danilovgradu i četvrti autobus iz karantina je prevezao osobe u Perast, Kotor, Ulcinj – navela je dr Rajović.

Tokom boravka u karantinu testirana je samo jedna osoba na koronavirus i ona je, kaže dr Rajović, bila negativna.

Nakon napuštanja i druge grupe uslijediće čišćenje, dezinfekcija i uređenje Instituta. To su servisi koje je angažovao Medicinski krizni centar i Nacionalno koordinaciono tijelo. U Institutu će biti spremni i za eventulan budući prihvat naših državljana, koji su najavili povratak iz inostranstva.