DEMOKRATA – NEMAR DPS VLASTI OTJERAO TURISTE SA ŽABLJAKA

    5 godina pre 985 pregleda Izvor: PV Informer

Skijalište Savin kuk, nekada jedno od najljepših skijališta i okosnica žabljačkog turizma, od dolaska DPS-a na vlast, potpuno je poharano, devastirano i zapušteno. Nesposobnost i bahatost aktuelnog rukovodstva Ski centra Durmitor, te nemar Vlade Crne Gore i čelnika lokalne uprave, praktično su otjerali turiste sa Žabljaka.

Ipak, DPS očekivano za propast sezone krivca traži u vremenskim uslovima, a nikako u sopstvenoj nesposobnosti. Jedan od flagrantnih primjera nesposobnosti menadžmenta Ski centra Durmitor, osim nagomilanog duga, jeste i smanjenje kapaciteta skijališta, ali nikako i smanjenje dnevnog ski pasa koji naplaćuju po punim cijenama.

Turisti koji su ove godine boravili na Žabljaku, u danima kada je u funkciji bila samo jedna, najmanja staza na skijalištu, plaćali su ski pas kao da je u funckiji kompletno skijalište. Takođe, sramno je naplaćivanje „panoramskog razgledanja planine“ po cijeni od 10 eura, koliko je jedna vožnja iznosila u januaru, što je dovelo do toga da se gotovo niko nije odlučio za tu aktivnost i što je stvaralo dodatne gubitke preduzeću. Osim toga, nesposobnost menadžmenta skijališta ogleda se i u skidanju sidara sa žičare na stazi Dernek, koja je mogla biti funkcionalna tokom vikenda kada je bilo snijega, a kada se ski lift zbog vjetra nije mogao staviti u funkciju.

Pozivamo funkcionere DPS-a, koji čine rukovodstvo Ski centra Durmitor, da odgovore na sledeća pitanja:
– Zašto naplaćujete cjelodnevne ski pasove 13 eura, kada je u funckiji samo jedna staza?
– Gdje su nestala sidra sa Derneka?
– Zašto panoramsko razgledanje planine, odnosno jedna vožnja, košta kao cjelodnevni ski pas kada se moguće voziti liftom od 10 ujutru do 16h popodne?
– Zašto ste napravili enormne dugove i unazadili skijalište?
– Zašto nije uložen niti jedan jedini cent u skijalište na Durmitoru?
– I u konačnom, jeste li svjesni da ste otjerali sve turiste sa Žabljaka vašom alavošću i nesposobnošću?

Malo je vjerovatno da ćemo dobiti odgovore za koje je zainteresovana cjelokupna javnost, ali jasno je da se moglo i pametnije i drugačije. Naravno, pod uslovom da su na čelu države, grada, i Ski centra ljudi koji su odgovorni, sposobni i okrenuti opštem dobru, a ne punjenju vlastitih džepova i zaštiti ličnih interesa.

Predizborna obećanja o rekonstukciji skijališta funckioneri DPS-a su ubrzo zaboravili, ali su ih građani Žabljaka i turistički radnici itekako dobro zapamtili i sigurni smo da će im to pokazati na prvim sledećim izborima.