Iz Sarajeva došli na protest: Osumnjičeni za pokušaj ubistva Darisa bio u grupi koja je atletičaru šipkom polomila jagodičnu kost

    5 sati pre 214 pregleda Izvor: Primorski.me/adria.tv

Uz porodicu Mujić danas na protestu u Baru su bili roditelji maloljetnog Alije Krema iz Sarajeva, jednog od dvojice atletičara koji su bili žrtve vršnjačkog nasilja koje se dogodilo prošle godine u Šušanju. Dvojici sportista iz Sarajeva teške tjelesne povrede u predjelu glave metalnim šipkama su nanijeli petorica maloljetnika iz Bara, a jedan od njih A.K. je početkom oktobra ove godine osumnjičen za krivično djelo ubistvo u pokušaju nakon što je u dvorištu Gimnazije Niko Rolović nožem ranjen Daris Mujić kome su se ljekari danima borili za život.

Bračni par Kremo, roditelji atletičara Alije, iz Sarajeva su došli da bi podržali porodicu Mujić na protestu koji je održan u Baru..

“Prošle godine u aprilu naš sin je sa atletskim klubom Sarajevo  bio na pripremama u Baru. Mog sina i njegovog druga je napala grupa maloljetnika, među kojima je bio i osumnjičeni za pokušaj ubistva Darisa Mujića. Danas smo došli u Bar kao podrška porodici Mujić, a i da bi ukazali  prasudnom sistemu Crne Gore da se ovakva krivična djela sankcionišu pravovremeno. Na žalost, počinioci iznova ponavljaju djela koja je  neophodno adekvatno sankcionisati, kako ni jedno dijete ne bi bilo povrijeđeno, niti napadnuto”, kazao je za Primorski portal Armin Kremo.

Na pitanje Primorskog portala je li pokrenut sudski postupak, jesu li maloljetnici za nanošenje teških tjelesnih povreda sportistima iz Sarajeva sjeli na optuženičku klupu, Kremo navodi da je sudski postupak pokrenut.  

Međutim, za godinu i po dana ni jedno ročište nije održano. Do sada ročišta su se odgađala zbog nedolaska optuženih. Zadnje ročište koje je bilo zakazano u Osnovnom sudu u Baru je odloženo iz razloga što je jedan od počinilaca napada na našeg sina i njegovog druga, uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju. On je uhapšen, a ročište je odloženo, kazao je Kremo.

U razgovoru za Primorski portal Kremo kaže da su njegovom sinu u Baru maloljetnici slomili jagodičnu kost.

“Naše dijete  je iz Sarajeva došlo u Bar na pripreme, a umjesto na sportsko takmičenje morao je u operacionu salu. Hitno smo krenuli za Podgoricu, u Kinički centar Crne Gore i poveli naše dijete u Sarajevo na operaciju. U nanošenju teških tjelesnih povreda mom sinu i njegovom drugu učestvovalo je pet počinilaca među kojima i osumnjičeni za ubistvo Darisa Mujića”, kazao je Kremo.