Čarapić ostao bez službenog vozila, iz Skupštine tvrde da je automobil oštećen na parkingu

    5 sati pre 182 pregleda Izvor: dan.co.me

Službeno vozilo koje je koristio poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić oštećeno je na parkingu i tada ga nije koristio on, tvrde iz Skupštine Crne Gore.

Ipak, iz najvišeg zakonodavnog doma u odgovorima na pitanja „Dana“ nijesu pojasnili na koji način je vozilo oštećeno na parkingu, odnosno ko je kriv za ovu štetu koju će platiti građani. Podsjetimo, u pitanju je vozilo koje je Čarapić tokom prethodnog vikenda zloupotrijebio u privatne svrhe, prevozeći u njemu krevet. Nekoliko dana nakon toga objavljena je i fotografija na kojoj se vidi da je vozilo koje je Čarapić koristio znatno oštećeno.

Sva nova vozila Skupštine Crne Gore imaju kasko osiguranje, koje za konkretno vozilo iznosi 338,61 euro (potpuni kasko sa učešćem 10 odsto ili minimum 250 eura na teritoriji Evrope). Vozilo koje je koristio poslanik Vasilije Čarapić vraćeno je Skupštini Crne Gore i on trenutno ne koristi drugo službeno vozilo – saopštili su nam iz crnogorskog parlamenta.

I Nedović zloupotrijebila služeni auto?
 

Poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović koristila je sinoć službeni automobil, vidi se na fotografijama koje je objavila „Pobjeda“. Na njihovoj fotografiji vidi se automobil „opel astra“, registarskih oznaka PG CGJ33 koji je, prema skupštinskoj evidenciji službenih vozila, zadužila Nedović, parkiran ispred hotela „Trebjesa“ u Nikšiću. Nedavno je i njen partijski kolega Čarapić uslikan kako zloupotrebljava službeno vozilo.

Čarapić je 12. oktobra, u subotu, službenim vozilom Skupštine Crne Gore prevozio krevet, iako je u pitanju putnički automobil, a ne vozilo za prevoz stvari. Čarapić se u prvi mah pravdao da je uzeo službeno vozilo za privatne potrebe bukvalno „dva minuta“, a za toliko nije mogao ni upaliti i ugasiti auto. Međutim, trebao mu je čitav dan da razmisli i shvati da je pogriješio, pa se tek narednog dana izvinio građanima za zloupotrebu, uz obećanje da će vratiti vozilo Skupštini. Ostala je nelogična tvrdnja poslanika Čarapića da je gorivo natočio iz privatnog džepa jer to potkrijepio računom koji datira od prije 25 dana.

Dan prije nego što je Čarapić zloupotrijebio službeno vozilo, predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić u pripitom stanju je izazvao udes u tom gradu i slupao službeni automobil „infiniti“. Nakon što je noć proveo na triježnjenju u policiji, prekršajno je kažnjen 750 eura. U konačnim spisima je navedeno da je vozio sa 1,22 promila alkohola u krvi. U udesu je napravljena velika materijalna šteta na automobilu Rudnika. Osim novčane kazne, izrečena su mu tri kaznena boda i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca. Nakon ovog incidenta, ministar energetike Saša Mujović pozvao je Lekića da podnese ostavku ili da ga Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore razriješi funkcije. Lekić je tek tri dana kasnije podnio ostavku, i to nakon očiglednog partijskog pritiska.