Kosanica kod Pljevalja sa temperaturom ispod nule jutros najhladnije mjesto u Crnoj Gori

    6 sati pre 765 pregleda Izvor: PV Informer

Prema informacijama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju na Kosanici kod Pljevalja je jutros u 6 časova izmjerena temperatura od -5.7 °C. Minusna temperatura je zabilježena u 5 sati u Njegovuđi kod Žabljaka i iznosila je -2.6°C, dok je u mjestu Gornja Bukovica u 6 sati iznosila -1.5°C, na Žabljaku u 6:30 je iznosila -0.4°C i Mokrom u 5 sati -0.6. U Pljevljima je jutros hladno,a temperatura vazduha je blizu nultog podeljka(nema zvanične informacije na sajtu).

Prema mjerenjima jutros u 5 časova sa mjerne stanice u Gagovića imanju sve mjerne komponente su u granicama zakonom propisanih. Prekoračenja dozvoljenih vrijednosti za PM čestice u proteklih nekoliko dana su zabilježena u večernjim satima. Najveće prekoračenje PM 10 čestica je zabilježeno 19 oktobra u 3 sata posle ponoći i iznosilo je 109.5 ug/m3. Takođe 17 oktobra u vremenu od 13-16 časova zabilježene su visoke koncentracije sumpor dioksida, a najveća koncentracija štetnih SO2 u vazduhu je zabilježena u 15 časova i iznosila je 168.7ug/m3. Visoke koncentracije sumpor dioksida su zabilježene i 18 oktobra u vremenu od 15-18 časova, a najveća koncentracija sumpor dioksida je zabilježena u 15 časova i iznosila je 171.2ug/m3. Nešto manje koncentracije su zabilježene 20 oktobra, a najveća je izmjerena u 14 časova i iznosila je 80.5ug/m3.

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

Ovog jutra se saobraća se  po  uglavnom suvim   kolovozima i  uz  smanjenu vidljivost. Moguća je pojava sitnijih odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke Neophodna je oprezna vožnja prilagodjena vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Na regionalnom putu R-10 Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina  na snazi je totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila zbog odronjavanja stijenske mase u okviru sanacije kritične tačke Sokolovine počev od 16.09.2024.godine pa do završetka radova.

Od 18.10.2024.godine pa do završetka radova doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestu izvodjenja radova na magistralnom putu M-6 dionica Šavnik-Kruševica-Jasenovo Polje zbog izvodjenja radova na investicionom presvlačenju asfaltnog kolovoza.

Na autoputu se saobraćaj obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja.

U posljedna 24h  u našoj zemlji dogodilo  se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima  je 1 osoba  zadobila teže a 9 osoba  lakše povrede. Intenzitet saobraćaja je umjeren.

Vremenska prognoza: Ponedjeljak, 21.10.2024.(ZHMS)

Pretežno sunčano, ponegdje uz slabu do umjerenu visoku oblačnost. Na sjeveru ujutru ili prijepodne, po kotlinama magla ili sumaglica. Vjetar uglavnom slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 26 stepeni.