СУФИНАНСИРАЊЕ ТРОШКОВА МЕДИЦИНСКИ ПОТПОМОГНУТЕ ОПЛОДЊЕ У ОПШТИНИ ПЉЕВЉА

    5 sati pre 399 pregleda Izvor: pljevlja.me

Секретаријат за културу, социјална и друга питања Oпштине Пљевља је Буџетом за 2024. годину планирао 30.000,00 € за суфинансирање трошкова медицински потпомогнуте оплодње како би помогли суграђанима којима је поступак МПО једини начин да се остваре као родитељи.

Право на суфинансирање трошкова МПО имају брачни односно ванбрачни супружници, од којих бар један има пребивалиште на територији општине Пљевља најмање двије године дана од дана подношења захтјева за суфинансирање трошкова. Право на суфинансирање имају и жене које не живе у брачној односно ванбрачној заједници, а које имају пребивалиште на територији општине Пљевља најмање двије године дана од дана подношења захтјева.

Захтјев се може поднијети сваким радним даном у току године а подноси се на прописаном обрасцу који се може преузети са званичног сајта Oпштине Пљевља https://pljevlja.me/wp-content/uploads/2024/02/zahtjev-za-sufinansiranje-troskova-MPO.doc или на архиви Грађанског бироа уз обавезну документацију дефинисану на поменутом обрасцу.

Право на суфинансирање трошкова МПО заинтересовани могу остварити једном у току календарске године и то за лијечење неплодности поступцима МПО обављеним у Црној Гори или у иностранству, а који су претходно у потпуности искористили право на обавезно финансирање поступка МПО у складу са Законом о обавезном здравственом осигурању.

Сви подаци који се односе на поступак за остваривање права на суфинансирање трошкова МПО, посебно лични подаци о подносиоцима захтјева и члановима њихових породица, чувају се као лични подаци у складу са законом којим се уређује заштита података о личности.

Контакт особа за сва питања и недоумице које се тичу остваривања права на суфинансирање трошкова МПО:

Данијела Анђелић – Руководитељка службе за културу и друга питања

Тел: 068-790-509

[email protected]

Канцеларија бр.3. Секретаријата за културу, социјална и друга питања (бивша зграда СДК, II спрат)

Секретаријат за културу, социјална и друга питања