Đurović: Zbog politike DPS-a narod se iseljava iz CG, popis to i dokazao

    5 sati pre 309 pregleda Izvor: Aplus TV/pobjeda.me

Foto: Pixabay –

Popis stanovništva u Crnoj Gori je pokazao da su DPS i njihovi sateliti vodili katastrofalnu politiku u posljednjih 30 godina, smatra šef poslaničkog kluba Nove srpske demokratije (NSD) Dejan Đurović.

“Politika te partije je da sve što valja uputi u inostranstvo, a oni da vladaju 30 godina. To su rezultati popisa i njihova šema po kojoj su vladali. Zato imamo negativni prirodni priraštaj i manji broj stanovnika. U Šavniku je vise glasača nego stanovnika”, ukazao je Đurović u emisiji “Klub A plus”.

Đurović je kazao da se stoga mora stvoriti ambijent da građani dobro žive u svojoj zemlji i u dobrim uslovima.

“DPS je napravio takav ambijent da su ljudi odlazili iz države. Zato moramo da napravimo nacionalni program kojim ćemo mlade naučnike vratiti u Crnu Goru”, ocijenio je Đurović, gostujući na Aplus televiziji.

Ipak, mišljenja je da je popis bio demokratski speoveden i da je pokazao da može nešto da se uradi na zadovoljstvo svih subjekata.

“Narativ opozicije je bio da nakon popisa neće biti građanske države, nijesu mogli da imaju nikakve primjedbe. Sa ovom parlamentarnom većinom nema negativnih konotacija nakon izbora i nema nezadovoljnih”, rekao je on.

On je čestitao građanima i organizatorima popisa, poručivši da pritužbi nije bilo, ljutnje, a ni protesta.

“Ovo je prvi slobodan popis nakon 1945. godine. A poruke da je Beograd uticao na ishod popisa i izbora su neozbiljne floskule DPS-a”, zaključio je Đurović.