Na brdu “Pliješ” probijena trasa u dužini 1400 metara za potrebe toplovoda

    4 sata pre 454 pregleda Izvor: PV Informer

Probijanje puta na brdu Pliješ u dužini od 1400 metara za potrebe postavljanja cijevi prve faze toplovoda uspješno je završeno, iako se radilo o zahtjevnom poslu, jer je put probijan iznad same magistrale, od servisa “Marjanović”, pa do raskrsnice prema “Vektri Jakić”. Drugi dio radova od servisa Marjanović do TE Pljevlja će ići podzemno i ti radovi će početi kad budu pristigle toplovodne cijevi koje su naručene u septembru, a rok isporuke je 2,5 mjeseca. Ukupna trasa prve faze toplovoda iznosi 2.3 kilometra.

Na dijelu puta koji je probijen će se u narednom periodu izvoditi minerski radovi pod kontrolisanim uslovima, jer je potrebno proširiti put, a za ovaj dio nadzemnog toplovoda potrebno je postaviti i betonske temelje za nosače čeličnih konstrukcija na kojima će biti ugrađene toplotne cijevi.

Radovi idu planiranom dinamikom i očekuje se da će za prvu fazu toplovoda biti završeni do maja 2025.godine kako je i planirano.

Istovremeno sa ovim radovima EPCG zajedno sa Upravom za kapitalne investicije i opštinom Pljevlja već radi na administrativnim poslovima za realizaciju druge dionice toplovoda, od raskrsnice Vektre Jakić do užeg dijela grada u dužini od 4 kilometra.