Savović: Pokret oko Milatovića priprema platformu za pregovore bez GP URA

    5 sati pre 379 pregleda Izvor: adria.tv

Urednik informativnog programa Adria Televizije Đorđe Savović kazao je da je pokret okupljen oko aktuelnog predsjednika države Jakova Milatovića priprema platformu za pregovore o formiranju vlasti o Glavnom gradu.

„Interesantno da se platforma priprema bez GP URA, sa kojima su bili u koaliciji. Nismo dobili neka pomjeranja nakon lokalnih izbora, bar što se Podgorice tiče. Činjenica je da koalicija PES- Demokrate, zajedno sa koalicijom za budućnost Podgorice i pokretom koji predvodi Jakov Milatović imaju više nego dovoljno odbornika za formiranje vlasti u Glavnom gradu“, naveo je Savović.

On je podsjetio da je GP URA na državnom nivou opoziciona partija, ističući da to što pokret oko Milatovića priprema platformu bez Ure dosta toga govori.

„DPS se još nije ogradio od svog radioaktivnog, černobilskog krila, ogrezlog u kriminal i korupciju. Kriza vlasti u Podgorici ne može uticati na Vladu, koja ima stabilnu, dvotrećinsku većinu u parlamentu“, rekao je Savović.

Crnogorčić kaže da je pitanje da li će grupacija oko Jakova Milatovića dati vještačko disanje DPS-u za formiranje vlasti u Glavnom gradu.

„Mi ćemo razgovarati sa svakim ko podrži našu viziju razvoja Podgorice i ko nije protiv 44. Vlade Crne Gore, koju predvodi Milojko Spajić. Mi ćemo, kao i Demokrate, donijeti odgovarajuće odluke na stranačkim organima. Sačekaćemo konačne, zvanične rezultate izbora“, naglasila je ona.

Savović je ocijenio da bi PES trebalo da preuzme lidersku poziciju u pregovorima, zajedno sa koalicijom ZBPG.

„Trebali bi hrabrije i odlučnije da nastupe. Ako se želi brži dogovor i da se stvari izvedu na čistac, trebalo bi da djelujete proaktivno. Ne znam koliko je pasivni pristup, dugoročno, dobar“, podvukao je Savović.

Crnogorčić je kazala da, zajedno sa koalicijom ZBPG, imaju 27 mandata i da svakako treba da čine stožer buduće vlasti u Glavnom gradu.

Prema riječima Savovića, izbori u Podgorici neće imati refleksije na izbore u Budvi.

Crnogorčić je navela da, što se tiče Budve, PES nastupa u koaliciji sa Demokratama.

„Imamo puno ideja kako da modernizujemo Budvu i kako da riješimo goruće probleme u tom gradu“, zaključila je Crnogorčić.