Konvoj iz Slovenije, koji broji čak 30 bagera i 30 kamiona, nosi neophodnu mehanizaciju kako bi se ubrzala sanacija i pružila podrška najugroženijim područjima

    15 sati pre 281 pregleda Izvor: sandzakdanas.rs

Foto: Instagram-

U organizaciji vlasnika slovenačke firme Cestno Ptuj, Novopazarca Fehima Seleka, iz Slovenije je krenuo konvoj pomoći namijenjen Bosni i Hercegovini, čiji su gradovi i općine nedavno pogođeni teškim poplavama. Ovaj konvoj, koji broji čak 30 bagera i 30 kamiona, nosi neophodnu mehanizaciju kako bi se ubrzala sanacija i pružila podrška najugroženijim područjima.

Fehim Selek, poznat kao uspješan poduzetnik i humanitarac, nije prvi put da pruža ovakvu pomoć. Njegova spremnost da pomogne pokazala se u više navrata, kako u njegovom rodnom Novom Pazaru, tako i širom Sandžaka. Fehim je učestvovao u gotovo svim većim humanitarnim akcijama u ovom regionu, uvijek nesebično dajući svoj doprinos za bolju budućnost zajednice.

Pored ove akcije, Selek je bio ključni učesnik u brojnim inicijativama tokom pandemije COVID-19, kada je organizirao distribuciju medicinske opreme i osnovnih namirnica za socijalno ugrožene porodice. Njegova firma je redovno uključena u projekte obnove i izgradnje lokalne infrastrukture, a često doprinosi i finansijskim sredstvima za obrazovne i kulturne projekte u Sandžaku.

Osim trenutne pomoći Bosni i Hercegovini, Selek je već najavio i dodatnu finansijsku podršku za općine koje su najteže pogođene poplavama, sa ciljem da se pruže trajna rješenja i omogući brži oporavak pogođenih zajednica.

Fehim Selek je vlasnik firme Mineral, koju je preuzeo 2019. godine. Pod njegovim vodstvom, Mineral je postigao značajan rast, ostvarivši prihod od više miliona eura, što je dva i po puta više nego godinu ranije. Također je vlasnik Fabrike Ključ u Sarajevu i Ukras u Novom Pazaru, dok njegove kompanije posluju u građevinskoj industriji u Njemačkoj i širom Balkana. Selek je prepoznat ne samo kao poslovni lider, već i kao uzor mnogim poduzetnicima i humanitarcima u regionu.

Građani Sandžaka i Bosne i Hercegovine izražavaju duboku zahvalnost Fehimu Seleku, čije nesebično djelovanje pomaže u najtežim trenucima. Njegove akcije služe kao inspiracija i poticaj za zajedničku solidarnost i pomoć, ne samo na lokalnom već i na regionalnom nivou.