Obavještenje DOO “Vodovod” Pljevlja

    10 sati pre 923 pregleda Izvor: PV Informer

Obavještavamo cijenjene potrošače da je u petak 04.10.2024.godine došlo do kvara na glavnom dovodniku Odžak – Pliješ što je uslovilo potpuni prestanak dotoka vode sa ovog cjevovoda do PPV”Pliješ” sa kog se vodom snabdjeva vise od pola gradske zone. Ova situacija se desila u petak u popodnevnim časovima nakon čega su stručne ekipe DOO“Vodovod“ krenule u obilazak trase glavnog dovodnika čija dužina je 19 km. Ekipe vodovoda su vršile obilazak glavnog dovodnika I u dijelovima izuzetno nepristupačnog terena do kasnih večernjih časova a sve sa ciljem da se ovaj sistem što prije stavi u funkcionalno stanje kako se ne bi ugrozilo snabdijevanje vodom potrošača u gradskoj zoni. Jutros u ranim jutarnjim časovima kvar je lociran I ustanovljeno je da je zbog lokacije kvara koji se nalazi na jednoj od najnižih kota na trasi glavnog dovodnika sva voda zahvaćena na izvorištima  izlazila na lokaciji kvara. Ovakav kvar je specifičan jer se ne odražava samo na zonu potrošača u bližem okruženju već izaziva destabilizaciju kompletnog sistema.  Lociranjem kvara na trasi cjevovoda između kaptaže “Bezarska vrela” i sabirnog šahta “Jukina kuća” problematični cjevovod je izolovan u smislu da ne utiče na isticanje vode sa svih vodoizvorišta ovog sistema, a trenutno se preduzimaju mjere kao što su otvaranje muljnih ispusta I vršenje ozračivanja sistema kako bi se  voda sa izvorišta “Zmajevac” i “Mandojevac” dovela do PPV”Pliješ”.

Ovim putem molimo potrošače koji se nalaze na trasi glavnog dovodnog cjevovoda za razumjevanje I strpljenje I nadamo se da će potrošači sa pravca Mandojevac-Zmajevac-PPV “Pliješ”vrlo brzo biti u zoni urednog vodosnabdjevanja dok će potrošači sa pravca Bezarska Vrela-Jukina kuća vodu dobiti tek nakon sanacije kvara.

Poštovani sugrađani DOO”Vodovod” Pljevlja ulaže  ogromne napore kako bi se sistem vodosnabdjevanja održao u funkciji a sve sa ciljem da se vodosnabdjevanje korisnika odvija u kontinuitetu.