Liga šampiona (2. kolo): Klub iz Zagreba dočekuje Monako na Maksimiru, Real gostuje Lilu, Atletiko ide u Lisabon

    2 dana pre 196 pregleda Izvor: pobjeda.me

Ovogodišnje izdanje Lige šampiona premijerno stiže u Zagreb, gdje će Dinamo imati priliku da se protiv Monaka iskupi za istorijski debakl u 1. kolu, kada je poražen od Bajern Minhena na Alijanc areni – čak sa 9:2.

Odmah nakon utakmice u Bavarskoj, došlo je do promjene na klupi – smijenjen je Sergej Jakirović, a nedavno je na kormilo vraćen Nenad Bjelica.

U vakuum periodu, od odlaska starog do imenovanja novog šefa stručnog štaba, ,,modri“ su doživjeli još jednu rezultatsku devastaciju – ovoga puta na domaćoj sceni, poraz od Slaven Belupa u Koprivnici, 4:1.

Bjelica je ponovo preuzeo dirigentski palicu – i autoritativno najavio bolji Dinamo. Njegov tim je bio ubjedljiv protiv gradskog rivala, Lokomotive, koja je ispraćena sa Maksimira sa pet komada (5:1) u 8. kolu HNL-a.

Ima li hrvatski prvak municije u nogama za popularne ,,kneževe“, koji od početka sezone igraju u top formi?

– Dinamo želi da pobjeđuje u ,,kraljevskoj klasi“, ima ambicije, nikako mu ne pada na pamet da bude simpatičan klubić na kojem će se svi iživljavati – rekao je Bjelica.

Novi-stari trener dočekan je aplauzom u Zagrebu, a nije mu dugo trebalo da iznese svoje viđenje fudbala, pokaže gard.

– Nadam se da ćemo mi biti uspješniji – ističe Bjelica.

Rukovodstvo Dinama pozvalo je svoje bivše fudbalere koji su ujedno nosili dres Monaka da budu počasni gosti u loži na Maksimiru.

Među njima je Nikola Pokrivač, koji je u Kneževini bio zajedno sa Darijom Šimićem i Jerkom Lekom.

– Monako je jako dobar, u francuskom prvenstvu je već više godina u vrhu tabele. Međutim, nadam se da je Dinamo izašao iz krize. Večeras će biti jako dobra utakmica, kakva i priliči Ligi šampiona, a neka pobijedi bolji. Mislim da Dinamo može biti taj – izjavio je Pokrivač za zagrebačke SN.

Monako je dobio šest od posljednjih sedam takmičarskih utakmica, a u tom nizu jednom je remizirao.

U 1. kolu Lige šampiona savladao je Barselonu.

– Oni igraju vrhunski fudbal, osim toga izbacuju mlade igrače. Nijesu slučajno u vrhu tabele. Nije se lako nositi s PSŽ-om, a oni su tu do njega. Tu im je mjesto. Imaju konstantu. Dobili su i Barselonu, imali su veliki dio utakmice igrača više, ali to ništa ne mora da znači – kazao je Pokrivač.

Francuska ekipa prezentuje dinamičan fudbal, ima atletski izvrsne igrače, a ako nešto nedostaje – to je super zvijezda koja bi predvodila tim do viših dometa.

– Nemaju nekog ključnog čovjeka, osim ako takvim ne vidimo Rusa Aleksandra Golovina, koji je godinama u klubu i sigurno je glavni igrač. Siguran sam da Dinamo ima jako velike šanse protiv njih. ,,Modri“ su pokazali protiv Lokomotive da se dižu s novim trenerom Bjelicom i da mogu do dobrog rezultata – smatra Pokrivač.

Liverpul ima ulogu apsolutnog favorita protiv Bolonje, Juventus ide na noge Lajpcigu, dok Bajern Minhen gostuje Aston Vili.

Real Madrid igra na strani sa Lilom, a Benfika će na prepunom ,,Lužu“ odmjeriti snage sa Atletiko Madridom.

RASPORED

Đirona – Fejnord (18:45h)

Šahtjor – Atalanta (18:45h)

Aston Vila – Bajern Minhen (21h)

Benfika – Atletiko Madrid (21h)

Dinamo Zagreb – Monako (21h)

Lil – Real Madrid (21h)

Liverpul – Bolonja (21h)

Lajpcig – Juventus (21h)

Šturm – Briž (21h)