Kovačević: Starim matricama podmeću nove podjele, neće nas posvađati sa današnjom Turskom

    6 sati pre 159 pregleda Izvor: RTNK
Foto: Opština Nikšić

„Žao mi je što su u čitavu medijsku priču oko ovoga pokušali da uvuku današnju Tursku i turski narod sa kojim Crna Gora, Skupština Crne Gore kao i Opština Nikšić imaju odlične odnose“, kazao je za Portal RTNK predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Kovačević je to kazao na pitanje Portala RTNK da prokomentariše predmet koji je Više tužilaštvo formiralo protiv njega zbog spornog govora na proslavi 166 godina bitke na Grahovcu. Više tužilaštvo je tim povodom uputilo i zahtjev skupštinskom Administrativnom odboru da se Kovačeviću ukine poslanički imunitet.

„Valjalo bi kad bi na unutrašnjem planu strukture koje su se ovako uvezale protiv nas pokazale dobru volju da imamo dobre odnose makar u mjeri u kojoj ih imamo sa današnjom Turskom i Turcima. Nadam se da ćemo stvari popraviti da ako već ne možemo da budemo braća onda imamo na unutrašnjem planu normalnu saradnju i komunikaciju kakvu imamo sa zvaničnom Turskom. To bi bio veliki napredak. Zanimljivo je kako tužilaštvo nije ažurno na svakodnevni, konstantni i direktni govor mržnje prema srpskom narodu i SPC koji dolazi u javni spektar sa raznih strana i bez ikakvog pardona a kako se meni olako učitavaju svakojake namjere u ono što govorim upravo pod medijskim pritiskom onih koji svakoga dana izazivaju nacionalnu mržnju“,istakao je Kovačević.

Kako kaže, kao da se normalizovalo da se prema Srbima i pravoslavnim hrišćanima bez posledica iznose najgrublje kvalifikacije i uvrede, a Srbima i njihovim predstavnicima se pretpostavljaju skrivene namjere i krivica u svemu što urade ili kažu.

„Nevjerovatno mi je da je tužilaštvo uopšte razmatralo ozbiljno čitavu ovu priču i vrlo je zabrinjavajuće da se preko svakodnevnih uvreda na račun naroda koji čini dobar dio građana Crne Gore prelazi kao da toga nema a da se na svaku dignutu medijsku larmu protiv predstavnika toga naroda ovako reaguje.Nego u zemlji gdje je do prije koju godinu predsjednica Vrhovnog suda bila partijski aktivista podređen poslanicima tadašnje vlasti ne čude ovakve pojave i ponašanja kao eho tih vremena koja su ostavila snažan trag i iz čije matrice pojedini još uvijek teško izlaze“,naglasio je Kovačević.