Nastavljena tradicija, 45. šahovski turnir okupio ekipe Rudnika uglja i Saveza slijepih Crne Gore

    4 sata pre 210 pregleda Izvor: PV Informer

U susret obilježavanju Dana rudara i 72 godine poslovanja Rudnika uglja AD Pljevlja u petak, 20. septembra održan je 45. šahovski turnir koji je okupio šahiste Rudnika uglja i Saveza slijepih Crne Gore.

Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Pored takmičara turniru su prisustvovali Izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Nemanja Laković, direktor Sektora ekonomskih poslova Jadranko Lončar, Izvršni direktor Saveza slijepih Goran Macanović i predsjednica Organizacije slijepih za Pljevlja i Žabljak Žana Đačić.

Tradicionlani šahovski turnir otvorio je Izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Nemanja Laković koji je pozdravio sve prisutne i istakao da mu je posebno drago što se nastavila dobra tradicija održavanja turnira u okviru 24. septembra – Dana rudara i Dana Rudnika uglja Pljevlja.

Foto: Rudnik uglja Pljevlja

„Nadamo se da će se i u narednim godinama ova dobra tradicija nastaviti. Želim vam dobrodošlicu i nadam se da ćemo i kroz ostale aktivnosti Rudnika uglja Pljevlja,  kao društveno odgovorne kompanije, pružati pomoć prema svim organizacijama u Pljevljima kao i Vašoj i da ćemo tako nastaviti i budućnosti. Još jednom hvala Vam što ste ovdje danas, što zajedno nastavljamo tradiciju“, kazao je Laković prilikom otvaranja turnira.

U ime Saveza slijepih prisutnim se obratio Izvršni direktor Goran Macanović koji je istakao posebno zadovoljstvo što i ove godine učetvuju u obilježavanju Dana rudara i Dana kompanije.

Foto: Rudnik uglja Pljevlja

„Želim da čestitam svim zaposlenim Dan rudara i da im poželim puno uspjeha u radu. Šah je jedna viteška igra kroz koju se ispoljava mnogo vrijednosti. Veliko mi je zadovoljstvo što smo i danas u Rudniku uglja u društveno odgovornoj kompaniji koja nam uvijek izlazi u susret. Nadam se da će se to dešavati i u narednom periodu. Želim da se zahvalim i svim šahistima i članovima, što su našli vremena i mogućnosti da se odazovu i budu dio naše ekipe.“, objasnio je Macanović.

Macanović je istako da ekipa nije u najjačem sastavu i svim igračima poželio puno lijepih poteza.

„Ne sumnjam da će danas pružiti dobru igru i vjerujem da ćemo bar izvući nerješen rezultat.“, kroz osmjeh je rekao Macanović.

Svim igračima poželio je puno lijepih poteza i zahvalio se dugogodišnjem prijatelju šahovskom sudiji Savu Bakraču koji se svake godine potrudi da turnir protekne u najboljem redu.   

Šahovski sudija Savo Bakrač upoznao je prisutne sa pravilima igre.

Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Žrijebom je određeno da na neparnim tablama, odnosno na prvoj i trećoj, bijele figure ima ekipa Rudnika uglja.

Prijateljski meč igrao se na četiri table. Prva tabla Rajko Knežević – Milan Ivanović. Druga tabla Miloš Lončar – Radovan Damjanović. Treća tabla Dragiša Laković – Hilmo Čindrak i četvrta tabla Maja Čabarkapa – Radenko Lacmanović.

Nakon sat i po igre meč je završen rezultatom 2:2, pa je po dodatnim kriterijumima pobjednik Savez slijepih Crne Gore.

Rajko Knežević (RUP) –  Milan Ivanović (SSCG), rezultat 1/2 : 1/2

Miloš Lončar (RUP) – Radovan Damjanović (SSCG), rezultat 0 : 1

Dragiša Laković (RUP) – Hilmo Čindrak (SSCG), rezultat 1:0

Maja Čabarkapa (RUP) – Radenko Lacmanovi (SSCG), rezultat 1/2 : 1/2