Vuksanović o putu Vrulja-Mijakovići: Problem jer još nije izabran nadzor

    1 dan pre 500 pregleda Izvor: PV Informer

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović kazao je u emisiji Link na RTCG da je ugovor u vezi izgradnje saobraćajnice od Vrulje do Mijakovića potpisan u avgustu ali da je sada problem što još uvijek nemaju izabranu firmu koja će vršiti nadzor radova, jer je uložena žalba na odluku o izboru najpovoljnije ponude.

On je kazao da očekuje svakog dana da dobiju rješenje Komisije po uloženoj žalbi.

Foto: RTCG – Printscreen

“Zavisno od dinamike kada će to biti, zavisno od vremenskih prilika, vidjećemo da li smo spremni, da li smo u stanju da počnemo već ove godine. Znate i sami, već oktobar-novembar sjeverni dio će biti jako problematičan. Ukoliko bude kao prošla godina, naravno, počećemo. Međutim, ako bude imali ranije sniježne padavine, nažalost, moraćemo da odložimo početak radova za proljeće, odnosno za bolje vremenske prilike”, kazao je Vuksanović.

Istakao je da se izgradnjom te dionice umnogome skraćuje put do Pljevalja.

“Sedam kilometara saobraćajnice riješava, što se Pljevalja tiče, jako veliki problem. Iskreno se nadam da što prije počnemo te radove i da to završavamo. Zato što, pljevaljski kraj će dobiti i mnogo će lakše biti za život. I ta komunikacija sa centralnim dijelom Crne Gore će biti mnogo lakša”, kazao je Vuksanović.

On je saopštio i da imaju dosta, kako je naglasio, opravdanih prigovora od čelnika Opštine Pljevlja da nekad kada su hitni slučajevi je bliže poći do Srbije.

“Jako nezgodna priča i to traje. To će biti jedan veliki uspjeh kad se završi ta saobraćajnica a jako malo nam je ostalo da taj posao privedemo kraju”, kazao je direktor Uprave za saobraćaj.