LIGA ŠAMPIONA: Siti protiv Intera u reprizi finala iz 2023.

    1 dan pre 144 pregleda Izvor: pobjeda.me

Apsolutni derbi druge noći reformisane Lige šampiona igra se u Mančesteru – u reprizi finala iz 2023. godine sastaće se engleski i italijanski prvak, Siti i Inter (21 h).

,,Nerazuri“ su prije godinu i tri mjeseca u Istanbulu bili ravnopravan rival mašineriji Pepa Gvardiole, ali niko nije mogao da zaustavi ,,građane“ do prvog trofeja elitnog takmičenja u klupskoj istoriji. Završeno je 1:0 pogotkom Rodrija.

– Cijelu tu utakmicu sam kasnije gledao jednom ili dva puta. Ali isječke iz finala – hiljadu puta. Gledali smo taj meč i pred ovaj novi i analizirali Inter jer nijesu mnogo mijenjali način igre. Bilo je sjajno podsjetiti se noći u Istanbulu. Ali život ide dalje, sada su pred nama nove obaveze i pokušaćemo da otvorimo sezonu u Ligi šampiona na najbolji način – izjavio je Rodri.

– Inter je velikan, tim nevjerovatnog mentaliteta – nadovezao se trener Pep Gvardiola.

– To je tim napravljen da pobijedi u svakoj utakmici i osvoji sva takmičenja. Imali su mnogo pobjeda prošle sezone, razmišljaju slično kao mi. Dobro rade visoki presing, opasni su u prekidima… Posjeduju nevjerovatan kvalitet. Da sumiram, ne možete doći do finala Lige šampiona i osvojiti Seriju A sa 90 odsto istih igrača ako nemate nešto posebno – dodao je Gvardiola.

Interu će nedostajati Arnautović i Dimarko.

– Spremni smo i sigurno je da ćemo dati sve za dobar rezultat, ali protiv tima kakav je Siti nikad ne znate za što će to biti dovoljno. U Monci smo prethodnog vikenda držali dobar ritam, ali sada će nam trebati druga vrsta intenziteta. Ne razmišljamo o našem prošlom susretu, ukoliko pobijedimo, neće to biti osveta za Istanbul – izjavio je trener Simone Inzagi.

Raspored

Večeras

18.45 – Bolonja – Šahtjor

18.45 – Sparta – Salcburg

21.00 – Klub Briž – Borusija D.

21.00 – Seltik – Slovan

21.00 – Man. siti – Inter

21.00 – PSŽ – Đirona

Sjutra

18.45 – C. zvezda – Benfika

18.45 – Fajenord – Bajer L.

18.45 – Atalanta – Arsenal

21.00 – Atletiko M. – RB Lajpcig

21.00 – Monako – Barselona

21.00 – Brest – Šturm