Pokret za Podgoricu: Ozvaničenje dogovora daleko zbog neodgovornog ponašanja dijela PES-a

    3 meseca pre 208 pregleda Izvor: gradski.me

Uprkos tvrdnjama da je na pomolu potpisivanje Sporazuma o prevazilaženju višemjesečne krize u vladajućoj koaliciji u Podgorici, izazvanoj istupanjem dijela odbornika iz do tada jedinstvenog kluba Pokreta Evropa sad, to još nije izvjesno. Iz Pokreta za Podgoricu, u kojem su i bivši odbornici Evrope sad, za Gradsku navode da je ozvaničenje dogovora daleko zbog, kako tvrde, neodgovornog ponašanja dijela PES-a na prethodnim sastancima.

U Pokretu za Podgoricu tvrde da su predstavnici PES-a neodgovorni prema izbornoj volji građana Podgorice što je, dodaju, pokazano i prilikom formiranjem novog gradskog odbora.

„Uz dužno poštovanje gospodina Mujovića, novog predsjednika Podgoričkog odbora PES-a, nijedan odbornik, pa ni član Gradskog odbora PES-a ne može reći da ga se sjeća tokom izborne kampanje, kada smo smjenjivali prethodni režim DPS-a u Podgorici. Samim tim, ne može se očekivati da neko, ko nije učestvovao u određenoj borbi i pobjedi, je zdušno brani kao mi koji smo lični i profesionalni ugled založili da se ta pobjeda ostvari“, kazali su iz Pokreta za Podgoricu.

Ponavljaju da je njihov stav jasan – ukoliko se ne poštuje izborna volja Podgoričana, mandat treba vratiti građanima.

„A bilo koje očuvanje vlasti od strane vladajuće većine, kako bi se produžila agonija i nefunkcionisanje vlasti, išlo bi direktno na štetu građana Podgorice, koje bi oni znali cijeniti na budućim izborima kao nekog ko je spreman da Podgoricu drži taocem političke trgovine“, navode iz ove partije.

Iz Pokreta za Podgoricu poručuju da će, kao odgovoran politički subjekt znati da slušaju potrebe građana i svojih članova. Iz Pokreta Evropa sad ranije su kazali da pregovori još traju te da će kada budu imali više detalja, predsjednik kluba odbornika Vasilije Čarapić o njima obavijestiti javnost.