Ovo su najtraženiji sezonski poslovi u Crnoj Gori: Plate od 700 – 2.000 eura

    3 meseca pre 532 pregleda Izvor: nova,rs/adria.tv

Ako pogledate aktuelne oglase za sezonske poslove na crnogorskom primorju, za najveći broj vam zapravo uopšte ne treba prethodno radno iskustvo. Plate su 700-1.000 eura, uz obezbeđen smještaj i obroke. Naravno, profesionalni kuvari i dalje mogu da dobiju i dosta bolju ponud

Sobar/ica

Obezbijeđeni su smještaj i hrana, radno vrijeme osam sati, plata 800 eura – ističe se u oglasu u kojem se traži sobar/ica u Ulcinju. Trebalo bi da može da počne da radi odmah pa do kraja sezone (30.09.). U Kotoru se za istu platu traži „ozbiljna i odgovorna žena sa iskustvom od minimim godinu dana za održavanje hotelskih soba“, s tim što je napomenuto da postoji mogućnost zaposlenja za stalno.

Pomoćnik u kuhinji

Za pomoćnike u kuhinji budvanskog restorana (i Fast Food-a) nije potrebno nikakvo ranije iskustvo. Obezbijeđen smještaj i hrana, plata je 800 evra. Radi se puno radno vrijeme, a posao uključuje pomoć u pripremi palačinki, salata i drugih jela po nalogu kuvara, serviranje hrane, ali i čišćenje kuhinje.

Perač suđa

Ni za pranje sudova na Jazu nije potrebno neko posebno iskustvo, a plata je 850 eura. „Plus svaki dan, od svakog konobara po 1e za poliranje escajga“, posebno je napomenuto. Doduše radi se 12 sati dnevno, svakog dana – od 12h do 24h. Smještaj i hrana su obezbeđeni.

Recepcioner/ka

Traži se obavezno poznavanje engleskog jezika (čitanje i pisanje), poslovna korespondencija, poznavanje rada na računaru. Radi se sedam dana u nedelji, 9 – 10 sati dnevno. Dužnosti su prijem gostiju hotela u Čanju, obrada podataka, rad u rezervacionim sistemima. Plata 800-900 eura.

Šanker

Od novog mladog šankera na plaži Jaz očekuje se da pravi kafe i servira pića, napominje se da nema koktela. Radi se puno radno vrijeme, plata je 700 eura plus bakšiš od konobara, uz obezbijeđen smještaj i dva obroka.

Konobar

Konobar u Čanju može da dobije 1.000 – 1.100 eura mesečno, ako je komunikativan, pristojan, poznaje proces rada u restoranu i spreman je da radi devet  sati dnevno, sedam dana nedeljno. Njegov zadatak bio bi posluživanje gostiju u pansionskom restoranu u hotelu i a-la cart u hotelskoj bašti.

Hostesa

Traže se hostese za rad na više lokacija na crnogorskom primorju, ponuđena plata je 1.000 eura. U ovom oglasu ne pominje se radno iskustvo, ali se kao obavezni uslovi navode: pozitivan stav i ljubaznost prema gostima, dobre komunikacijske veštine, spremnost za timski rad, fleksibilnost i spremnost na rad vikendom i praznicima. Obezbijeđen je smještaj, besplatni obroci, rad u ugodnoj atmosferi na primorskoj destinaciji uz mogućnost napredovanja.

Kuvar

Kuvari standardno najviše mogu da zarade od sezonskog posla na primorju, a po trenutnim oglasima ove godine u Crnoj Gori nudi im se plata 1.500 – 2.000 eura, uz smještaj i hranu. Naravno, to ne može bez iskustva, a zanimljivo je da se plata od 2.000 eura nudi i mesaru, koji će u Budvi biti zadužen za giros i hamburgere.