Aleksandar Šapić ponovo izabran za gradonačelnika Beograda

    4 meseca pre 386 pregleda Izvor: RTS

Odbornici Skupštine grada Beograda ponovo su izabrali za gradonačelnika Aleksandra Šapića, na predlog predsjednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića ispred liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“. Za njegov izbor glasala su 64 od 82 odbornika.

Šapić: Nadam se da ćemo opravdati povjerenje Beograđana

Nakon što su saopšteni rezultati glasanja, Aleksandar Šapić je zahvalio odbornicima koji su glasali za njega, kao i svim Beograđanima na izborima.

„Nadam se da ćemo opravdati povjerenje Beograđana“, poručuje Šapić.

Istakao je da su u protekle dvije godine, između ostalog, odredili preko 150 miliona evra iz budžeta za socijalne mjere.

„Državni vrtići su besplatni. Odlučili smo da subvencionišemo privatne vrtiće, posle više od deset godina. Đačka pomoć će iznositi ove godine 20.000 dinara po svakoj porodici. Časovi engleskog jezika su besplatni za sve predškolce“, naveo je Šapić, istakavši da bi sve to morali da ukinu oni koji ga kritikuju, da su na vlasti.

Prema njegovim riječima, i odluka da cijena karte javnog prevoza bude 50 dinara, kao i besplatan noćni i prevoz za penzionere i srednjoškolce bi, u slučaju druge vlasti, morala da se ukine. 

„Imamo projekte koje radimo sa Republikom i koje ne bismo uradili bez nje. Gradska uprava treba da podrži i razvoj Beograda, ali i Srbije. Obilaznica je urađena posle 40 godina, zajedničkim snagama sa Republikom i Gradom. Po prvi put je omogućila Beogradu da izmjesti težak saobraćaj potpuno iz grad i omogući da se razvija na ekološki način“, rekao je Šapić.

Podsjetio je, takođe, da su uvedeni novogodišnji vaučeri koji iznose 6.000 dinara, a koje je prošle godine dobilo preko 380.000 građana Beograda, te da su uvedeni besplatni bazeni u toku ljeta za sve Beograđane i povećane osnovice za plate za vaspitačice, koja je prije toga bila za 16 odsto manja.

Šapić kaže da nas čeka izgradnja metroa, koja je po prvi put postao realnost.

„Za nekoliko mjeseci ćemo vidjeti metro stanice. To je najveći kapitalan projekat koji se radi u zemlji u poslednjih 50 godina. Tu je i izgradnja nacionalnog stadiona, nove željezničke stanice na Novom Beogradu, sajamskog prostora za ‘Ekspo’, mosta preko Ade Huje“, kaže Šapić.

Naglasio je da će Grad Beograd u naredne četiri godine doživeti najveći infrastrukturni, kvalitativni i socijalni razvoj.

„Možda sam imao malo više hrabrosti da neke loše stvari presječem, pa sam zato plaćao cijenu i dobijao udarce sa svih strana i različitih interesnih grupa. Na Skupštini grada će se vijoriti samo srpska i beogradska zastava. Beograd će i dalje biti prava srpska prestonica, otvorena za sve ljude, različitih vjera i opredjeljenja. Poštovaće će svoju kulturu, istoriju, narod i državu“, ističe Šapić.