Raspisan tender za izgradnju bolnice u Pljevljima

    4 meseca pre 1324 pregleda Izvor: PV Informer

Menadžment Opšte bolnice Pljevlja sa neizmjernim zadovoljstvom, vođeni osjećajem odgovornosti i principijelnosti, radeći na ostvarivanju i rješavanju dugo zapostavljenih potreba i problema Pljevljaka, obavještava pljevaljsku i crnogorsku javnost da je danas raspisan tender za izgradnju nove bolnice u Pljevljima, navodi se u saopštenju koje potpisuje dr Saša Grbović, direktor Opšte bolnice u Pljevljima.

Ovim je, tvrdi, napravljen istorijski iskorak i prekretnica u pogledu održivosti i razvoja zdravstva u Pljevljima, to jeste stvaranja prijeko potrebnih boljih uslova za rad zaposlenih i pružanje usluga pacijentima.

„Realizacija ovog projekta nije samo pitanje modernizacije i osavremenjavanja zdravstvene usluge već pitanje opstanka i funkcionisanja Opšte bolnice Pljevlja, pitanje sprečavanja odliva kadra i stvaranje pretpostavki i uslova za kadrovski, profesionalni, tehnički i organizacioni razvoj Ustanove“, ističe dr Grbović.

Ukazuje da su, zbog starosti objekata i paviljonskog tipa bolnice, tehnički uslovi za rad izuzetno zahtjevni i složeni, zbog čega je potreba za novom i savremenom bolnicom bila više nego realna i urgentna.

„Imajući u vidu širu sliku problema opštine Pljevlja u pogledu demografije, ekologije i uopšte uslova života i rada, onda je jasno da je i izgradnja nove bolnice krucijalno pitanje za cjelokupnu lokalnu zajednicu“, ističe direktor pljevaljske Opšte bolnice.

„Svjedoci smo tridesetogodišnjih obećanja kako u pogledu razvoja grada tako i u pogledu izgradnje nove bolnice, koja su se pokazala kao isključivo populistička i dnevnopolitička, ali je napokon došlo vrijeme postavljanja temelja za velike projekte i poduhvate medju kojima je i gradnja nove bolnice u Pljevljima kao projekat od ogromnog opšteg i lokalnog interesa“, poručio je dr Grbović.