„Ajkulama“ 202.500 eura, doživotna mjesečna naknada nakon 35. godine

    5 godina pre 937 pregleda Izvor: pobjeda.me

Vlada Crne Gore je sa tekuće budžetske rezerve opredijelila 202.500 eura za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore, koja je osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

– Od kada je novi Zakon o sportu u primjeni Crna Gora je postala vodeća država u regionu kada su u pitanju novčane nagrade za naše sportiste. Novina je da se prvi put premije isplaćuju direktno sportistima – saopšteno je iz Ministarstva sporta nakon sjednice Vlade.

Takođe, kako su rekli u Ministarstvu, naši vaterpolisti su ovim rezultatom stekli status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom i sa navršenih 35 godina dobijaće doživotnu mjesečnu naknadu.

– Ovim primjerom Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih daju podsticaj našim sjajnim sportistima da nastave u kontinuitetu da promovišu crnogorski sport širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način, kao i do sada – navedeno je u saopštenju.

Nagrađeni reprezentativci su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović kao i selektor Vladimir Gojković.

Shodno Uredbi o nagrađivanju reprezentativci će dobiti po 15.000 eura.