Profesorica Milošević više neće gladovati! Ministarstvo odlučilo da sa budžetske rezerve plati cjelokupno dugovanje

    5 godina pre 715 pregleda Izvor: standard.co.me

Napokon se nazire kraj problemima profesorice Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice Jasminka Milošević, koja je sama otplaćivala troškove Filozofske olimpijade, zbog čega je gladovala i primala platu svega 47 eura. Naime, Ministarstvo prosvjete je zvanično zatražilo od Ministarstva finansija odobrenje da se iz budžetske rezerve podmiri dug za Filozofsku olimpijadu.

Pola godine nakon što smo upoznali javnost sa oholim pristupom ministra, državni sekretar Ministarstva prosvjete mi je saoštio da su zatrazili od Mininistarstva finansija odobrenje da se iz tekuće budžetske rezerve odobri podmirivanje duga za organizovanje Filozofske olimpijade, koju je zbog ignorantskog odnosa Ministarstva prosvjete, profesorica Milošević plaćala iz svog džepa. Hoće li prvi odgovor na nacionalnu sramotu biti ispravan sad zavisi od Ministarstva finansija“, napisao je na Fejsbuk profilu nezavisni poslanik Neđeljko Rudović.

Priča profesorice Milošević potresla je Crnu Goru. 

Njen status u kojem navodi kako prima platu od 47 eura i jede svaki drugi ili treći dan, za kratko vrijeme je postao viralan. 

Javljali su se ljudi sa svih strana željni da pomognu, ali profesorica je bila izričita da ne želi milostinju, već pravdu jer je, kako kaže, Filozofska olimpijada organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, koje kasnije nije htjelo da preuzme dug za organizaciju. 

Nakon njene objave, prvo je reagovao hotel Princes iz Bara, gdje su bili smješteni učesnici Filozofske olimpijade, i oporostio joj pola dugovanja, odnosno 10.000 eura. 

Međutim, i sa oproštenim dugom od 10.000, profesorici, koja je podstanar i svakog dana putuje iz Bara za Podgoricu, ostalo je da vraća 38.000 eura. 

Situacija bi napokon trebala da bude riješena krajem godine, a čeka se zeleno svijetlo Ministarstva finansija. 

Tako bi profesorica Milošević napokon primala punu platu, te svaki dan imala obrok.