SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

    6 godina pre 88 pregleda Izvor: pvinformer.me

Da bismo povratak naših ljudi mogli da podstičemo i da oživljavamo sela na području Pljevalja, neophodno je da stanovništvo koje bi moglo da živi u seoskim sredinama uvjerimo da ima gdje da se vrati i da tamo gdje bi se vratili postoje elementarni uslovi za život. Nemamo pravo da ljudima koji odlaze prigovaramo zbog toga, ako nismo uradili ništa da bismo ih podstakli da ostanu.

Veliki broj sela u pljevaljskoj opštini nema ili ima jako lošu putnu infrastrukturu. Treba li reći koliko bi ulaganje u putnu infrastrukturu unaprijedilo stanje u poljoprivredi u cjelini na seoskim područjima na kojima je ona primarna djelatnost.

Ovaj problem dodatno dobija na značaju kada znamo da je na seoskom području dominantno staračko stanovništvo koje, pogotovo u zimskim uslovima, zbog loše putne infrastrukture gubi vezu sa gradom, gdje im po pravilu stanuju najrođeniji.

Ravnomjerni regionalni razvoj i isti standard za sve je politika za koju se zalažu Demokrate. Zato ćemo posvetiti pažnju i najudaljenijim mjestima ove opštine i poboljšaćemo putnu infrastrukturu na cjelokupnom seoskom području.

Demokratska Crna Gora će, kada pobijedi na izborima, odmah početi sa rješavanjem ovih problema, koji su od životnog značaja za stanovnike seoskih područja. „Dođi kući, jer imamo plan za moderan grad“.