Nejra iz Pljevalja u finalu najpoznatijeg muzičkog takmičenja u Bosni i Hercegovini

    6 godina pre 114 pregleda Izvor: pvportal.me

Djevojka iz Pljevalja Nejra Bašić ušla je u finale najpoznatijeg televizijskog muzičkog takmičenja u Bosni i Hercegovini pod nazivom “Zvijezda možeš biti ti” koje se emituje od septembra prošle godine.

Nejra ima 16 godina i ide u Srednju Stručnu školu u Pljevljima i pohađa smjer ekonomski tehničar. Po izboru pjesama u dosadašnjem takmičenju može se zaključiti da preferira pjesme Marije Šerifović i Jelene Tomašević.

Prilikom izvodjenja pjesama posebnu pažnju izaziva Nejrina energičnost na sceni i način na koji emotivno donosi svaku melodiju.Za kratko vrijeme je stekla velike simpatije kod publike i stručnog žirija.

Na svoj očigledni muzički talenat Nejra je skrenula pažnju na mnogobrojnim muzičkim manifestacijama i humanitarnim koncertima.Učesnik je Pljevaljskih novembarskih svečanosti kao i muzičkog takmičenja Crna Gora u ritmu Evrope održanog u Podgorici..Pored učešća u školskim takmičenjima oprobala se i kao solista u horu. Na regionalnom takmičenju u Tutinu u Srbiji osvojila je prvo mjesto kao najbolji horski solista.Pored toga bila je i učesnik na svečanosti dana državnosti na Cetinju.

Krunu dosadašnjeg uspjeha ove mlade djevojke ipak predstavlja ulazak u finale prestižnog muzičkog takmičenja u Bosni u Hercegovini.

Sezona pomenutog takmičenja u kom učestvuje Nejra je osma po redu i u njoj učestvuje 128 takmičara iz Bosne i Hercegovine i regiona, a naša 16-godišnja muzička zvijezda je jedini takmičar iz Crne Gore.

Takmičenje na Tv Hayat se emituje svakog petku u terminu od 20:00 časova.Želimo mnogo uspjeha u finalu ovoj mladoj djevojci koja na najbolji način predstavlja svoju domovinu Crnu Goru.

Nastup Nere Bašić možete pogledati na linku ispod

https://www.youtube.com/watch?v=VXuqiaJS5jQ