Nastavljena izgradnja fontane na Trgu 13. Jul

    6 godina pre 80 pregleda Izvor: tvpljevlja.me

Prije dva dana nastavljena je izgradnja fontane na Trgu 13. Jul.

Pošto je Državna komisija za kontrolu postupka javnih nabavki odbila žalbu tivatskog preduzeća HELM trejd, kao ponuđača za nastavak izgradnje grdaske fontane opština je potpisala ugovor sa pljevaljskim preduzećem Ving DOO. Ving je za završetak radova ponudio cijenu od 68.015 evra.

Radovi na fontani počeli su još krajem 2015. godine, kada je tivatska firma „Pupović elektro IN“ uklonila staru fontanu a onda uradila i neophodne zemljane i armirano-betonske radove.

Tivćani su zbog, kako su obrazložili, finansijskog spora sa Opštinom napustili gradilište, pa je na drugom tenderu obavezu da za 60 hiljada eura nastavi i dovrši započeto, preuzelo preduzeće Perošević iz Bijelog Polja.

Bjelopoljci se iz nepoznatih razloga nisu ni pojavili pa je ugovor raskinut, a posle novog javnog poziva ispostavilo se da je najbolju ponudu dostavila pljevaljske firma „Ving“, zajedno sa podizvođačem podgoričkom kompanijom IGP Fidia“.

Ukupna vrijednost procjenjenih radova je 70 hiljada eura. Rok za završetak svih radova je 60 dana.

Fontana se gradi po idejnom rješenju mladih arhitekata Tamare Manojlović i Nebojše Stankovića, a predstavlja stilizovanu Diatretu, odnosno staklenu čašu pronađenu u rimskom naselju „Municipijum S“ u Kominima.