RUDAR sjutra gostuje Petrovcu

    7 godina pre 88 pregleda Izvor: pvportal.me

Ne treba mnogo poznavati crnogorske fudbalske prilike pa zaključiti da takmacima pod Malim brdom odgovara samo pobjeda. Domaćinu gori pod nogama, jer svaki kiks Petrovca znači novau šansu za Dečić. Takođe domaćinu ne bi bilo krivo da se primaknu Komu i pobjegnu od baraža. Što se tiče Rudara situacija je jasna, samo tri boda odgovaraju pulenima Miodraga Vukotića. Sigurno je da će uprava i stručni štab na kraju napraviti analizu sezone, ali greške koje se rijetko vide i u omladinskoj konkurenciji, iz koje od potpuno bezopasne situacije za protivnika, Pljevljaci prime gol, koštale su tim iz Pljevalja skupo.

Naravno da ima vremena da se stvari poprave, ali uslov svih uslova je pobjeda u Petrovcu. Sudeći po rezultatima Rudar jeste blagi favorit. Petrovac ne zna za pobjedu u poslednjih šest prvoligaških utakmica, a tim sa primorja poražen je u poslednje tri utakmice. Istina je da Petrovac teško prima golova, ali realizacija je do sada potpuno zatajila jer su u proljećnjom dijelu lige postigli svega četiri gola. Doduše i Rudar u tom segmentu igre ne može da se pohvali jer su u deset proljećnih kola postigli svega devet golova. Zna to i skoromni Alfonso Sopo, koji spada u manju grupu igrača Rudara koji radi upravo ono što se od njega očekuje.

  • Znamo mi da treba da pobjedimo, ali ne želimo da nas hvale kako nismo igrali loše, a nismo osvojili bodove kao što je to bilo u Nikšiću. Mislim da je imamo igru, ali kao da se bojimo sami sebe ili je u pitanju nešto drugo. Dobro poznajemo našeg protivnika i neće nas zavarati to što su šest utakmica bez pobjede i što su poslednje tri izgubili. Imali su težak raspored, igrali su protiv timova iz vrha i imali kiks protiv Koma. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca koji mogu da riješe utakmicu. Takođe teren u Petrovcu je specifičan i jedna lopta može da odluči utakmicu. Naše je da osvojimo bodove i pokušamo da do kraja ispunimo zacrtani cilj, kazao je Sopo.

RUDAR: Radović, Mitrović, Kartal, Tomašević, Reljić, Sopo, Golubović, Burzanović, Janketić, Bošnjak, Đalović.