“Lovćen trejd” iz Foče isporučio ugovorenu količinu briketa, a isporuka peleta još traje

    7 godina pre 88 pregleda Izvor: tvpljevlja.me

Koordinator za isporuku subvencionisanog ekološkog goriva Darko Gazdić rekao nam je da je „Lovćen trejd“ DOO iz Foče konačno isporučio sve ugovorene količine briketa, a to je po ugovoru 400 tona.

Isporuka peleta još traje. Do sada su isporučeno 653 tone ili dvije trećine peleta. Ostalo je da isporuči još 350 tona. Lovćen trejd se obavezao da će ispuniti ugovorene obaveze, iako je kraj grejne sezone. Dakle, sugrađani koji ovih dana preuzimaju pelet ili će ga preuzeti u narednom periodu obezbjeđeni su za narednu grejnu sezonu. Tako je kada vam drugi uređuje kuću.

Gazdić kaže da u posljednje vrijeme stiže kamion dva sedmično.

Lovćen trejd DOO iz Foče je bio jedini zainteresovani ponuđač na javnom tenderu za isporuku ovih energenata po subvencionisanim cijenama. Iako je javni tender na vrijeme raspisan i ugovor na vrijeme potpisan, prva isporuka bila u septembru 2017. godine. Neozbiljnost i poslovna nekorektnost ovog privrednika je za svaku osudu. Dovesti jedan ovakav projekat na ovaj nivo je neprihvatljivo. Bilo je najava iz Sekretarijata za stembeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode da će pokrenutu tužbu protiv ovog dobavljača.Naime, nabavka ekološki prihvatljivih energenata po subvencionisanim cijenama je kratkoročna mjera Vlade Crne Gore u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha u zimskom periodu kada je aero-zagađenje posebno izraženo. Cijena peleta po subvencionisanim cijenama je 104 evra a briketa 85 evra.