Kandidati kampanju vodili na društvenim mrežama

    7 godina pre 99 pregleda Izvor: tvpljevlja.me

Izborni štabovi predsjedničkih kandidata su se tokom izborne kampanje više opredjeljivali za marketing putem društvenih mreža nego lokalnih medija, ocijenio je direktor Radio televizije (RTV) Pljevlja, Dejan Miličić.

On je rekao da su oglašavanje na bilbordima i društvenim mrežama „forsirali“ izborni štabovi predsjedničkih kandidata na uštrb lokalnih medija.

“Utisak je da su se kandidati više odlučili za marketing putem društvenih mreža nego lokalnih medija. Konkretno od Televizije Pljevlja su tražili u zakup bilborde kojima gazdujemo i uglavnom besplatne termine na televiziji“, rekao je Miličić.

Na pljevaljskoj autobuskoj stanici u predizborne i dane vikenda nijesu registrovani vanredni polasci i dolasci autobusa iz Crne Gore i regiona, a frekvencija putnika je uobičajena do blago povišena, saopšteno je na Autobuskoj stanici.

Na peronima stanice danas nije bilo mnogo putnika, baš kao ni gostiju u kafani koja dijeli objekat stanice sa biletarnicom.

Bez povećanog obima posla tokom cijelog dana su i pljevaljski taksisti.

„Potpuno običan dan kao i svi prethodni, barem što se tiče našeg posla“, kazali su na taxi štandu u centru grada, kod Hotela Pljevlja.

Jedan od taksista procjenjuje da je izostao dolazak većeg broja mladih koji studiraju i rade van Pljevalja i da je to jedan od razloga zašto je na gradskim ulicama i u lokalima uobičajen broj prolaznika i gostiju.

Tokom razgovora sa taksistima po prigovoru Demokratskog fronta (DF), a po nalogu Opštinske izborne komsije radnici DOO Čistoća obiljepili su crvenom tkaninom obližnji bilbord koji je u marketniške svrhe zakupio izborni štab jednog od predsjedničkih kandidata. Bilbord je prekriven sa strane koja gleda na glavnu ulicu, ali ne i sa poleđine koja gleda ka Trgu 13. Jula i Domu kulture.

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Čedo Gospić, kazao je da su u Pljevljima prekrivena dva bilborda.

“Po nalogu OIK-a, a nakon prigovora DF i Socijaldemokratske partije prekriveni su bilbordi kod hotela Pljevlja i nedaleko od zgrade Pošte Crne Gore“, kazao je Gospić.

Sva 94 biračka mjesta u Pljevljima su otvorena na vrijeme, građani mogu glasati do 20 časova, a pravo glasa u Pljevljima ima 26.091 građanin.

Na posljednjim predsjedničkim izborima u najsjevernijoj crnogorskoj opštini najviše glasova imao je nezavisni kandidat Miodrag Lekić sa osvojenih 10.156, a njegov protivkandidat Filip Vujanović osvojio je 9.067 glasova.

Na izborima 2008. godine od četiri tadašnja kandidata najviše glasova, 7.772 ,osvojio je Filip Vujanović. Andrija Mandić je imao 6.331, Nebojša Medojević 3.580, a Srđan Milić 3.249 osvojenih glasova.