Važna pobjeda Rudara u gostima

    7 godina pre 104 pregleda Izvor: pvportal.me

RUDAR: Agović 1, Tanimoto 1,5 (od 81. Kartal-), Mitrović 2, Živković 2, Reljić 1,5 Kotorac 2, Bošnjak 2,5, Golubović – (od 33. Kuč), Zečević 2, Burzanović 2 (od 67. Macanović), Đalović 2

Strijelci: Stevanović u 12. za Zetu, a Kotorac u 27, Bošnjak u 60 i Đalović u 74. za Rudar.

IGRAČ UTAKMICE: Armin Bošnjak (Rudar) – 2,5.

Domaći su prvi zaprijetili, u 9. minutu. Adžović je izveo prekid, ubacio loptu u kazneni prostor, a Vujačić je glavom poslao iznad prečke. Ipak, tri minuta kasnije mreža Pljevljaka se zatresla. Stevanović i Reljić su krenuli na dugu loptu, bolje se snašao napadač Zete i onda sa 16-17 metara šutirao i pogodio mrežu. Međutim, ovaj gol ide na dušu golmana Agovića, koji je ovom prilikom morao i mogao mnogo bolje da interveniše. Pljevljaci su prvi put zaprijetili u 23. Minutu. Bošnjak je prošao po lijevoj strani, ubacio na drugu stativu za Đalovića, koji je sa sedam-osam metara očajno šutirao. Međitim, gosti su u 27. minutu uspjeli da poravnaju. Marko Burzanović je sa ivice šesnaesterca, iskosa sa lijeve strane izveo slobodan udarac. Ciljao je suprotni ugao gola i pogodio. Ali, na tom putu zakačio je Kotorac, pa je na kraju njemu pripisan pogodak. U 45. minutu Zeta je imala odličnu šansu. Sve je počeo Nikola Krstović, nastavio je Milojko, a udarcem sa 12-13 metara završio akciju. Međutim, lopta je za svega par centimetara završila pored stative. U nadoknadi vremena i gosti su još jednom zaprijetili. Đalović je probao sa ivice kaznenog prostora, ali je Spasojević bio siguran.

I u nastavku meča Zeta je prva zaprijetila. Igrao se 56. minut kada je Adžović izveo prekid, nabacio loptu na peterac, zahvatio je Vujačić glavom i pogodio stativu. S druge strane, izabranici Miodraga Vukotića čekali su pravu priliku i dočekali je već u 60. minutu. Burzanović je ubacio loptu u prazan prostor, pogriješili su štoperi domaće ekipe, prihvatio je loptu Armin Bošnjak i lako matirao Spasojevića za 1:2. Igra domaćina se nakon toga raspala, nisu pomogle ni izmjene i nekako se samo čekao treći pogodak gostiju. A on je stigao u 74. minutu u to nakon najljepše akcije na utakmici. Reljić je centrirao sa lijeve strane, Zečević odložio loptu za Đalovića, koji je poluvolejom sa petnaestak metara postigao efektan pogodak.