Uskoro nastavak izgradnje fontane?

    7 godina pre 113 pregleda Izvor: pvportal.me

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, uskoro bi se mogla nastaviti izgradnja fontane na centralnom gradskom trgu „13. jul“ u Pljevljima.

Radovi na pljevaljskoj fontani počeli su još krajem 2015. kada je tivatska firma „Pupović elektro IN“ uklonila staru fontanu, a onda uradila i neophodne zemljane i armirano – betonske radove.

Tivćani su potom zbog, kako su obrazložili, finansijskog spora sa opštinom napustili gradilište, pa je na drugom tenderu obavezu da za 60.000 eura nastavi i dovrši započeto, preuzelo preduzeće „Perošević“ iz Bijelog Polja.

Bjelopoljci se, međutim, iz nepoznatih razloga nijesu ni pojavili u Pljevljima, ugovor je raskinut, a poslije novog javnog poziva ispostavilo se da je najbolju ponudu dostavila pljevaljska firma „Ving“, zajedno sa podizvođačem, podgoričkom kompanijom „IGP Fidia“.

Na taj način stvaraju se pretpostavke da se konačno počnu pojavljivati obrisi nove fontane, ovog puta vrijedne 70.000 eura, koja će svakako značajno uljepšati centralnu zonu najsjevernijeg crnogorskog grada.

Rok za završetak svih radova je 60 dana.

Podsjetimo, fontana se gradi po idejnom rješenju mladih arhitekata Tamare Manojlović i Nebojše Stankovića, a predstavlja stilizovanu Diatretu, odnosno staklenu čašu pronađenu u rimskom naselju „Municipium S“, u Kominima kod Pljevalja.