Snijeg remeti planove Vukotiću

    7 godina pre 89 pregleda Izvor: pvportal.me

Proljeće broji prve kalendarske dane, ali na sjeveru Crne Gore kao da zima uveliko traje.

Snijeg koji je pao kvari planove Rudara, čiji je trener Miodrag Vukotić drugačije zamislio dvonedjeljenu pauzu u šampionatu.

“Uslovi za rad sada su lošiji nego usred zime. Pao je veliki snijeg koji nam zadaje ogromne probleme. Sve ideje koje sam imao tokom mini odmora pale su u vodu. Nijesmo bili u mogućnosti ni da odigramo prijateljski meč sa Javorom na Zlatiboru koji bi nam dosta koristio. Prinuđeni smo na improvizacije, na rad u sali i po snijegu. Na vremenske prilike ne možemo da utičemo i pokušavamo da se izborimo sa novonastalom situacijom”, rekao je Vukotić.

Rudar je pokazao dobar fudbal u prethodne četiri utakmice u kojima je upisao dvije pobjede i dva remija. Evidentno je da ekipa djeluje ozbiljnije i bolje nego jesenas.

“Zadovoljan sam kako igramo, ali je bodovni saldo u nastavku u drugoj polusezoni mogao da bude bolji. Prije svega mislim da meč sa Komom koji je završen bez pobjednika, iako smo bili dominantni i stvorili nekoliko zicera. Nadam se da ćemo biti još bolji kako vrijeme bude odmicalo”, smatra Vukotić.

Kormilar najtrofejnijeg crnogorskog kluba na raspolaganju ima sve igrače, osim Marka Vukovića koji je povrijedio skočni zglob na treningu mlade reprezentacije.

“Vuković je ušao u pozitivan ritam i važan je za naš tim. Imao je peh da se povrijedi i trenutno je na rehabilitaciji. Vidjećemo koliko će to potrajati. Ide nabolje njegov oporavak. Potajno se nadam da ćemo imati njegovu pomoć u narednoj utakmici”, dodao je Vukotić.

Sljedeći meč, kao i naredna dva nakon njega, imaju veliku važnost za Rudar. Pljevljaci igraju sa konkurentima za Evropu i u tim duelima mogli bi da naprave krupne korake u borbi za izlazak na ino scenu.

Redosljed utakmica je ovakav: Iskra dolazi pod Golubinju 31. marta, potom slijedi gostovanje Zeti 4. aprila, pa još jedan ispit na strani, protiv Mladosti tri dana kasnije.

“Predstoji nam serija utakmica koje nijesu presudne za krajnji epilog tabele, ali imaju veliku važnost. Nadam se da ćemo protiv konkurenaata za Evropu pokazati pravu formu i profitirati u bodovnom smislu. Biće neizvjesno do samog kraja, mnogo je faktora koji mogu da budu odlučujući, a vjerujem da ćemo mi na kraju ispuniti ono što smo postavili kao cilj”, zaključio jeVukotić.