Vukotić se nada plasmanu u Evropu

    7 godina pre 94 pregleda Izvor: pvportal.me

Velika kiša koja je prethodnih dana padala u Crnoj Gori dovela je u pitanje utakmice 25. kola prvoligaškog karavana, s tim što nije odigran samo derbi između Sutjeske i Rudara u Nikšiću.

Razlog nijesu bile padavine, već orkanski vjetar koji je spriječio aktere da nastave borbu za svoje ciljeve domaćina za titulu, goste za Evropu.

Kako na odlaganje duela kraj Bistrice gleda trener Pljevljaka Miodrag Vukotić, čiji fudbaleri sada znaju rezultate konkurenata za izlazak na međunarodnu scenu?

“Vjetar je bio mnogo jak, igrači nijesu mogli da kontrolišu loptu i nije bilo uslova za igru. Ne možemo da utičemo na vremenske prilike i moramo da prihvatimo situaciju. Čekamo novi termin” rekao je Vukotić, koji nastavlja:

“Sada smo pod malo većim pritiskom jer su konkurenti odigrali svoje mečeve. Ipak, ovo su momenti kada treba da pokažemo da smo tim. Nakon pauze očekuju nas utakmice sa direktnim rivalima za Evropu i očekujem da igrači pruže najbolje od sebe. Epilog narednih mečeva može da odredi dosta toga, ali ne presudno. Ima još dosta da se igra i biće neizvjesno do kraja”, ističe Vukotić.

Najveći konkurenti Rudara u borbi za kvalifikacije za Ligu Evrope su Mladost i Zeta, ali šansu imaju i Iskra i Grbalj koji je preporođen dolaskom trenera Zorana Govedarice.

“Nekoliko ekipa je u igri i mnogo faktora može da odluči krajnji poredak na tabeli. Nijanse će odlučivati, ali vjerujem da mi imamo kvalitet za Evropu”, naglašava Vukotić.

Strateg Rudara zadovoljan je kako njegov tim igra na proljeće.

“Nijesmo imali slabih izdanja, osim 45 minuta drugog poluvremena protiv Grblja koje smo odigrali nekoliko dana poslije prvog dijela. Sve ostalo je bilo dobro. Bodovni učinak mogao je da bude veći, ali falilo je sreće u nekim mečevima. Konkretno protiv Koma, kada smo bili dominantni, imali mnogo zicera, ali nijesmo pobijedili. Važno je da ekipa igra mnogo bolje nego jesenas i siguran sam da ćemo još napredovati. Bilo je dosta promjena u timu, neki igrači došli su posljednjeg dana zimskog prelaznog roka i treba vremena da se kockice slože. Radimo dobro i očekujem da to donese rezultat kojem težimo”, poručio je Vukotić.

Fudbaleri Rudara dobili su slobodno do srijede, a potom se vraćaju redovnim treninzima.

Neko vrijeme sa ekipom neće raditi Marko Vuković, Dejan Kotorac i Velizar Janketić koji su pozvani za mladu reprezentaciju. Jesenas bi to napravilo problem Pljevljacima, ali sada neće.

“Jesenas smo imali mali fond igrača i nastao bi problem kada neko od njih fali. Sada je drugačije. Imamo širi izbor fudbalera i možemo nesmetano da radimo. Imamo trojicu fudbalera u mladoj selekciji i to nam imponuje kao klubu. Nadam se da će ti momci pružiti maksimum u reprezentaciji i pokazati da su u dobroj formi”, zaključio je Vukotić.