RUDAR sjutra gost šampiona

    7 godina pre 83 pregleda Izvor: pvportal.me

Svakako da će prvenstvena pauza prijati Rudaru iz samo jednog jedinog razloga, a to je da ekipa poradi na realizaciji. Ako se saberu sve, stopostotne šanse koje su fudbaleri tima iz Pljevalja propustili, samo u poslednje dvije utakmice dolazi se do dvocifrenog broja. Takođe činjenica je da samo sedam igrača Rudara do sada postizalo golove i da je Rudar u dosadašnjem toku lige postigao samo 21 gol ili manje od 0.9 po utakmici. Dakle to je osnovni problem pulena Miodraga Vukotića, ali i Rudara u poslednje tri sezone. Drugi problem koji trenutno muči Pljevljake je odbrana. Istina je da su u 24 utakmice primili svega 17 golova, ili 0.7 po meču, ali samo sjutršnji rival Pljevljaka, u prvenstvu, čak šest puta tresao

mrežu Jasmina Agovića, a ako tome dodamo četiri primljena gola u Kupu od istog rivala znači da je Sutjeska ove sezone u četiri utakmice sa Rudarom postigla 10 golova protiv Rudara, ili 2,5 po utakmici a da pritom nije primila ni jedan gol. Svaka utakmica bila je preslikana, brza realizacija Nikšićana natjerala je Rudar da krene naprijed, a onda je biviši igrač tog kluba Ivan Ivanović kažnjavao svako veće udaljavanje poslednje linije odbrane od gola Agovića. Sudeći po tome kako su prolazili sa Sutjeskom Rudar bi bio zadovoljan i bodom kraj Bistrice, a kako će se sam meč odvijati zavisi i od najavljenih vremenskih neprilika koji ne idu na ruku fudbalu.

  • Nadam se da će vrijeme biti povoljno za fudbal, ali se isto tako nadam da ovoga puta nećemo teren napustiti pognute glave. Niko nema pravo da prijeti ekipi koja je toliko dominantna da je već nakon 24 odigrane utakmice šampion. Sutjeska je u Nikšiću samo dva puta remizirala i to oba puta protiv Mladosti, a sve ostale utakmice lako je rješavala u svoji korist. Samo znate da smo protiv njih u Nikšiću primili sedam golova, da su nas oba puta do nogu potukli. Valjda je vrijeme da i pokažemo nešto kraj Bistrice jer smo skupo platili školu, pa smo valjda izvukli pouke iz ta dva poraza. Mislim da imamo kvalitet za Evropu, a to moramo da pokažemo protiv najboljih. Ako smo protiv Koma imali rezulatsko opterećenje i breme favorite, sjutra nećemo imati što će nam umnogome olakšati stvar, kazao je kapiten Pljevljaka Radule Živković.