I danas na pobjedu

    7 godina pre 88 pregleda Izvor: pvportal.me

Znalo se prije početka proljećnjeg dijela prvenstva da će svaka utakmica do kraja biti izuzetno važna na putu do krajnjeg cilja plasmana u Evropu. Međutim malo je ko mogao da predpostavi da će upravo današnji meč biti, možda i prelomni na putu ka plasmanu u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Jasno je da bi sve osim pobjede Pljevljake udaljilo od cilja. Sam pogled na tabelu jasno govori o svemu, jer pet timova imaju iste ambicije kao i Pljevljaci, a od toga četiri ekipe imaju isti bodovni saldo. Koliko je ekipa Miodraga Vukotića spremna do odigra pod pritiskom vidjećemo danas. Nije isto igrati pod Goricom gdje Rudar nije imao šta da izgubi ili sa protivnikom koji samo može da dobije u Pljevljima. Vidjelo na utakmici sa Dečićem da su se Đalović i drugovi, teško, ali ipak uspješno izborili sa strahom od sopstvene greške. Osim toga Kom u Pljevlja dolazi sa željom da ispravi kiks na svom terenu, gdje je nakon odličnog prvog poluvrmena u nastvaku potučen do nogu. Ofanzivni vezista Rudara Marko Vuković, smatra da Rudar, uz sva uvažavanja tima sa Zlatice nije za “vađanje”.

  • Kom je tim za respekt i to je jasno, ali mislim da je natrofejniji klub u Crnoj Gori takođe ekipa za respekt. Ne treba niko da nam govori o važnosti ove utakmice. O tome smo sami dosta pričali, tokom analize ove utakmice. Ja vjerujem u nas i siguran sam da znamo kako da nađemo način da obradujemo naše navijače i poprvavimo naš bodovni saldo. Dovoljno smo iskusni da se izborimo sa tim bermenom favorita i važnosti utakmice. Najvažnije je da smanjimo greške na minimum, ne dozvolimo gostima da nas ugroze iz brzih kontranapada, naravno da budemo strpljivi i da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Nisam baš siguran da će nas Kom napasti na našem terenu, ali su izuzetno nezgodni iz prekida i znaju da kontra napadima ugroze gol protivnika. Na žalost Kuč zbog kartona naće biti u sastavu, a svi ostali su spremni za meč, kazao je Vuković.

PRVA „TELEKOM“ CRNOGORSKA FUDBALSKA LIGA 24. KOLO

Gradski stadion, početak u 15 časova

RUDAR: Agović, Živković, Mitrović, Tomašević, Reljić, Kotorac, Janketić, Vuković, Bošnjak, Paunović, Đalović.